Treceți la conținutul principal

Copiii stiu...

de Maria Vitale, http://www.lifenews.com/

Sunt convinsă că toţi copiiii de 2 ani sunt pentru viaţă. Mi-am format această părere lucrând într-un stand pro-vita la un târg local.
De îndată ce un copil vedea modelele de embrioni de pe masă, întindea mâinile dorind să atingă "bebeluşii". O fetiţă a râs când i-am pus în mână modelul unui făt de 7 luni. Toţi copiii erau încântaţi de aceste păpuşi.
Este ceva normal ca aceşti copii să se simtă atraşi de bebeluşi. E ceva genetic. Sunt amuzaţi şi captivaţi de cele mai mici fiinţe umane.
De aceea modelele de copii nenăscuţi sunt un instrument didactic excelent. Arată exact imaginea unui embrion sau făt în diferite stadii de dezvoltare. Adolescenţii sunt adesea surprinşi să afle că un copil, la 12 săptămâni de la concepţie, are deja ochi, degete, amprente. Asta pentru că lucrurile lui Dumnezeu sunt ascunse, înăuntrul corpului femeii însărcinate.
Un asemenea model este cel mai bun argument împotriva "alegerii" - împotriva conceptului potrivit căruia existenţa unui copil nenăscut depinde numai de decizia mamei. Chiar dacă ea este căsătorită sau nu, dacă are un loc de muncă sau o diplomă de studii superioare, copilul ei este o fiinţă deosebită, cu un ADN diferit de al ei.
Deşi înainte de a deveni viabil un făt nu poate trăi fără hrana şi protecţia asigurată de corpul mamei, nici un bebeluş nu îşi poate continua viaţa dacă nu este îngrijit. Gradul de dependenţă nu ar trebui considerat un factor determinant în privinţa sorţii unui copil. Undeva între copilăria timpurie şi 20 de ani ceva se pierde. Acea dragoste naturală pentru copii. Expunerea modelelor de copii nenăscuţi la festivaluri şi târguri locale este un mod de a reface această legătură afectivă cu cei mai mici dintre noi.
Sunt multe motive pe care oamenii le invocă în favoarea avortului - vârsta prea mică a mamei, imaturitatea, abuzul asupra copiilor, sărăcia, bolile şi dizabilităţile, de exemplu. Într-adevăr, sunt multe probleme în lumea de azi. Avortul nu rezolvă nici una din ele.

Preluat de aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.