Treceți la conținutul principal

Kassandra Emanuela Cristiana, din infern în paradis

Steluțe de mare
Avea 2 ani şi 8 luni şi nu era loc pe trupul ei mic care să nu fie lovit – aşa scria în ancheta medico-legală. Fusese bătută groaznic luni întregi. Era arsă cu ţigara. I se turnase acid sulfuric pe faţă. Era înfometată. Dar zâmbea.
O bunică îi făcuse copilului toate astea. Abandonată de părinţi, luată „în grijă de o bunică”, Kassandra trăia în infern.
A fost luată din spital, acum 1 an şi 4 luni, de familia Rotariu, Dana şi Iosif – fotbalistul. Au înfiat-o fără să mai stea pe gânduri, imediat ce au văzut-o, slabă şi imobilizată pe patul de spital, stâlcită în bătaie. Kassandra era piele şi os, avea spatele carne vie şi era hrănită doar prin perfuzii.
Dana Rotariu a primit un telefon de la un psiholog – aflase de la biserică de bunătatea familiei, care mai luase un băieţel, Cristian, în plasament – şi i-a povestit drama copilului. Kassandra putea fi externată, dar nicio direcţie pentru protecţia copilului nu putea rezolva ceva, pentru că era imobilizată la pat.
Soţii Rotariu au luat-o pe Kassandra în regim de urgenţă. Au urmat 6 luni în care nimeni din casă nu a mai dormit vreo noapte întreagă. Kassandra avea coşmaruri din oră în oră. Din oră în oră se trezea plângând.
Copilul avea atât de multe oase rupte, încât a suferit, într-un an şi patru luni, 24 de intervenţii chirurgicale sub anestezie generală. Familia Rotariu a dus-o pe Kassandra la clinici din străinătate. Au cheltuit 40.000 de euro.
Kassandra are acum 4 ani. Are o familie. Părinţi, un frate, o casă. Grijă şi dragoste. Paradis.
Dar Kassandra încă nu îşi poate folosi mâinile şi un picior. Are nevoie şi de o operaţie la maxilar.
Kassandra are osteomielită – boală a sistemului osos provocată de infecţii puternice, care distrug articulaţiile.
Kassandra trebuie să facă tratament cu antibiotice luni de zile, după care urmează operaţiile – articulaţiile distruse sunt înlocuite cu proteze, pentru a da posibilitate organismului să se dezvolte.
Kassandra are nevoie de 100.000 de euro, din care a primit 4.000 (la Dăruieşti şi câştigi, PRO TV) – pentru 4 operaţii, la un spital din Strasbourg.
Operaţia la maxilar şi spitalizarea (3 zile) costă 5.000 de euro. Tratamentul şi fiecare operaţie plus protezare, la ambele mâni şi la un picior (şold), costă fiecare 30.000 de euro.
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
BRD
RON: RO 34 BRDE 360 SV 1839 8993 600
EURO: RO 70 BRDE 360 SV 8048 7003 600
USD: RO 29 BRDE 360 SV 9641 8133 600
Cod SWIFT: BRDEROBU
Titular: Rotariu Daniela Liliana
Pe blogul Kassandrei este şi un cont PayPal:
http://www.iosif-rotariu.blogspot.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.