Treceți la conținutul principal

Mi-am amintit ca trăiesc si ca pot vorbi, ca pot plânge

Unul dintre raspunsurile primite pe mail de la grupul pro-vita, la articolul din Ziarul Lumina Traumele mamelor care îşi pierd pruncii

"Înainte de 1989, în maternităţi nu existau preoţi. Astăzi, ei sunt prezenţi şi în astfel de spaţii şi au misiune deloc uşoară. În măsura în care li se solicită ajutorul, duhovnicii răspund; nu insistă, nu forţează, aşteaptă şi, atât cât pot, ajută cu sfaturi de suflet."
- 31 august 2007 -
Inca o sarcina pierduta, inca un copil mort, inca un chiuretaj. Simteam ca nu mai pot face fata, as fi preferat sa mor si eu odata cu pruncul din pantecele meu, nu mai eram om, respiram si mergeam mecanic, dorind sa mor... Din fericire, la un moment dat a intrat un preot in salon... parca s-a deschis o poarta spre sufletul meu! Mi-am amintit ca traiesc si ca pot vorbi, ca pot plange... aproape l-am imbratisat pe parinte - din pacate, nu-mi amintesc cum il cheama, eram mult prea tulburata, desi am vorbit mult cu el, era preot la maternitatea Giulesti din capitala - m-a luat de mana si s-a rugat pentru mine si pentru pruncul mort din pantecele meu, s-a rugat cu mine, m-a facut sa accept voia Domnului si mi-a dat curaj sa merg pe masa de operatie... nu cred ca am apucat sa-i multumesc, pentru mine a fost mana lui Dumnezeu venirea lui, balsam tainic pentru sufletul meu si al sotului meu... ii multumesc vesnic pentru rugaciunile lui si pentru faptul ca m-a ajutat sa privesc mai departe spre viata mea, m-a ajutat sa plang si sa accept voia Domnului

AM
provita@yahoogroups.com


*
Am doua prietene care au trecut prin durerea asta. Isi doreau copilasii, ii asteptau sa vina pe lume...dar n-au mai venit. Una dintre prietene a plans mult si a spus cu durere: "copilul meu n-a vrut sa se nasca", cealalta plange si acum, rana e de cateva zile... Nu stiu cum sa-i vorbesc, si nici ce sa ii spun.
Doamne, binecuvinteaza.
R. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…