Treceți la conținutul principal

Povaţa

Acum câțiva ani eram studentă la o facultate cu dublă specializare ceea ce însemna că aveam aproximativ 14 examene pe sesiune ceea ce presupunea mult efort în fața surmenajului.
Mă aflam la penultimul examen (latină) și pur și simplu nu-mi mai găseam energia necesară de a mă aduna și a mă pregăti iarăși. Fiind într-o situație așa de delicată m-am gândit să încerc să-mi sun duhovnicul (care se afla într-o mânăstire unde semnalul nu era decât pe alocuri). Am sunat și spre bucuria mea mi-a răspuns o voce care după ce mi-a auzit apelativul ”săr' mâna părinte” a spus că părintele momentan nu este dar îi pot lăsa un mesaj. Ceea ce am și făcut: mi-am exprimat slăbiciunea într-un mesaj și i-am cerut să mă pomenească la rugăciuni, eventual să-mi dea un sfat.
Răspunsul său nu a întârziat să vină:
”Citindu-ți mesajul îți înțeleg simțirea mai ales în aceste momente sensibile. Situația ta îmi amintește de un banc. Se zice că doi prieteni au participat la o cursă de alergare, 100 m garduri. Cursa a fost foarte obositoare, iar unul dintre ei a renunțat neștiind cât mai are, și a preferat să se întoarcă (nu știa că se afla la gardul al 99-lea). Astfel și-a mai adăugat la cursa sa 99 m, iar celălalt care nu a renunțat a câștigat și l-a asteptat mult timp pe prietenul său care a ales să se întoarcă (spectatorii l-au numit nebun pe cel ce a renunțat aproape de final). Alege tu spre ce vrei să optezi!”
Imediat ce am citit mesajul mi-am dat seama că sunt aproape fie de situația câștigătorului, fie de cea a ”nebunului”. Numai de mine depindea alegerea. Normal că mi-am adunat forțele și ”am câștigat”, dar numai cu ajutorul dat de acel mesaj.
...și nu se sfârșește aici. După scurt timp, când m-am întâlnit cu duhovnicul meu i-am mulțumit pentru mesajul venit la momentul potrivit... la care el a fost cam nedumerit, neștiind despre ce vorbesc. După ce i-am explicat, mi-a spus că nu mai era în posesia telefonului de ceva vreme căci i se furase. Ulterior am aflat că cel ce mi-a trimis mesajul cumpărase telefonul de la un bișnițar...
Iată că Dumnezeu e în fiecare dintre noi și, cu adevărat, nu te costă nimic o vorbă bună dar valorează atât de mult!
C.C.

Sursa

Comentarii

Dana a spus…
Minunat! Credinta, intentia de a asculta duhovnicul, duc la primirea raspunsului potrivit, pe orice cale, prin oricine. Domnul lucreaza prin oameni.
corina a spus…
m-am minunat si eu de aceasta povestire.Dumnezeu inca face minuni!O seara binecuvantata!
Ramona a spus…
Asa e, Dumnezeu lucrează prin oameni.
Va multumesc pentru mesajele lăsate.
Dumnezeu sa va binecuvânteze.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.