luni, 31 ianuarie 2011

SHOCK

Mergem înainte! Ne uitam la tv, vedem filme cu împuşcături, sânge curgând în valuri, cu spioni, ne uităm la ştiri cu crime, tâlhării, violuri, ne cumpărăm ziare şi reviste în care citim despre viaţa vedetelor, fie că ne interesează sau nu, muncim ore în şir, lenevim ore în şir, mâncam să acoperim goluri afective sau nu mâncam ca să controlam şi noi ceva, în sfârşit, în viaţa noastră. Şi nu ne oprim un pic să stăm de vorba cu noi înşine, cu sufletul nostru, mergem înainte!
Stop, hai să ne oprim un pic, hai să luăm o pauză să stam de vorbă.
Gândeşte-te ce bine e că eşti în viaţă, că vezi lumina soarelui, că te poţi mişca, că poţi vorbi, că auzi, că respiri. Mulţumeşte-I pentru toate astea Domnului şi bucură-te de asta. Pune în fiecare dimineaţă viaţa ta în mâinile lui Dumnezeu, să te ocrotească şi să te poarte mereu în braţele Sale iubitoare. Gândeşte-te cât de mult te iubeşte că moare din dragoste pentru tine. Spune-I Lui toate grijile tale, arată-I Lui toată durerea ta, arată-I Lui toate gândurile tale, aşa cum îţi vin, spune-I Lui dorul inimii tale. Acum, în prezentul din viaţa ta.
Sau vrei să...''mergem înainte''?

2 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Putem merge inainte, daca a merge inainte inseamna a merge pe drumul vesniciei.

Ramona spunea...

Asa este, dar eu ma refeream la altceva. In fine, era un fel de a spune ca ducem cu noi o suferinta si spunem: ''nu-i nimic, trece''.