Treceți la conținutul principal

SHOCK

Mergem înainte! Ne uitam la tv, vedem filme cu împuşcături, sânge curgând în valuri, cu spioni, ne uităm la ştiri cu crime, tâlhării, violuri, ne cumpărăm ziare şi reviste în care citim despre viaţa vedetelor, fie că ne interesează sau nu, muncim ore în şir, lenevim ore în şir, mâncam să acoperim goluri afective sau nu mâncam ca să controlam şi noi ceva, în sfârşit, în viaţa noastră. Şi nu ne oprim un pic să stăm de vorba cu noi înşine, cu sufletul nostru, mergem înainte!
Stop, hai să ne oprim un pic, hai să luăm o pauză să stam de vorbă.
Gândeşte-te ce bine e că eşti în viaţă, că vezi lumina soarelui, că te poţi mişca, că poţi vorbi, că auzi, că respiri. Mulţumeşte-I pentru toate astea Domnului şi bucură-te de asta. Pune în fiecare dimineaţă viaţa ta în mâinile lui Dumnezeu, să te ocrotească şi să te poarte mereu în braţele Sale iubitoare. Gândeşte-te cât de mult te iubeşte că moare din dragoste pentru tine. Spune-I Lui toate grijile tale, arată-I Lui toată durerea ta, arată-I Lui toate gândurile tale, aşa cum îţi vin, spune-I Lui dorul inimii tale. Acum, în prezentul din viaţa ta.
Sau vrei să...''mergem înainte''?

Comentarii

Pr.Victor a spus…
Putem merge inainte, daca a merge inainte inseamna a merge pe drumul vesniciei.
Ramona a spus…
Asa este, dar eu ma refeream la altceva. In fine, era un fel de a spune ca ducem cu noi o suferinta si spunem: ''nu-i nimic, trece''.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.