Treceți la conținutul principal

Dumnezeu nu te pedepsește. Nu pedepsește pe nimeni. Acest fel de a ne raporta la El vine din necunoaștere, la sugestia celui viclean care vrea să ne lipsească de iubirea lui Dumnezeu

Din răspunsurile Maicii Siluana

Copila mea iubită,
Dumnezeu nu te pedepsește. Nu pedepsește pe nimeni. Acest fel de a ne raporta la El vine din necunoaștere, la sugestia celui viclean care vrea să ne lipsească de iubirea lui Dumnezeu. Nu El a ales să te naști în familia ta, ci te-a adus la existență ca persoană nouă în clipa zămislirii tale din sămânța părinților tăi. El știa neputința acestora și condițiile în care vei crește și ce vei suferi, dar n-a vrut să te ucidă ca să „scapi de aceste suferințe”. Că altceva decât să te fi ucis nu putea să facă de vreme ce l-a făcut pe om liber și n-a putut să le interzică părinților tăi să se bucure de ce au făcut pentru a veni tu pe lume. Viața e „pe mâna omului”! Dumnezeu doar o ocrotește, o păzește și o conduce spre fericire adâncă dacă cel ce o trăiește vrea.
Dar Dumnezeu a făcut totuși ceva pentru tine: ți-a dat, peste „moștenirea” grea de la părinți, moștenirea Lui prin care poți, în orice condiții, așa cum a făcut-o El când S-a făcut Om, să ajungi la fericire. Dar e fericirea pe care ne-o dă El, fericirea care nu depinde de condițiile exterioare și pe care nu o poate lua nimeni de la noi.
Încearcă, Lina mea, să cauți această fericire. Să o înveți. Se dă și se predă în Biserică și în relație vie cu El. Învață să te rogi și să-I ceri asta. Da, e greu, pentru că lumea aceasta care piere oferă fel de fel de ispite, dar pentru cei ce știu să-și prețuiască suferința și dorul de fericire ieșirea e ușoară.
Cu nădejdea că ajunge la tine gândul și oferta mea, te îmbrățișez și te mai aștept.
Cu drag și rugăciune,
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.