Treceți la conținutul principal

Sunt copil cuminte!

Mi-e drag sa merg pe strada mea, e de fapt o alee intre blocuri, destul de ingusta, dar ma bucur sa stiu ca dincolo de ea e casuta mea.
In fata mea era o doamna intr-o haina de stofa portocalie, o culoare vesela, de primavara. Imi placea culoarea ei. De mana tinea un copilas de vreo 3-4 ani cu o caciulita tricotata. Trec prin dreptul lor.
Aleea se termina si in fata se deschide un platou micut. In stanga sunt vreo trei tomberoane iar de jur imprejur gradini in spatele carora sunt blocuri. Doi oameni se indreapta spre tomberoane; nu par a fi tigani...dar sunt saracacios imbracati si innegriti de fum, parca...
Deodata aud glasul copilului:
-Sunt copil cuminte, bunica. Sa nu ma dai la tigani!
Pareau cuvinte izbucnite dupa o framantare. Privirile i-au fost atrase spre cei doi care mergeau la tomberon.
-Dar cum sa te dau la tigani, dragul meu!, raspunde cu uimire bunica. Era uimire, durere si dragoste in glasul ei.
-Mie nu imi place la cealalta bunica...ea...

Nu mai inteleg ce spune copilasul.
Ma intorc sa il privesc. Un baiatel frumos ca un ingeras, cu ochii mari, cu parul castaniu, carliontat, iesindu-i de sub caciulita tricotata.
Bunica se opreste sa-i dea ceva din geanta dupa ce il intreaba daca doreste sa manance...
*
Bietul copil. Cata framantare in sufletul lui pentru o vorba aruncata de ''cealalta bunica''...o vorba care lasa urme, ca oricare alta...
Doamne, binecuvinteaza pe toti copiii speriati.
Doamne, binecuvinteaza pe toate bunicile fricoase si parintii care-si ameninta copiii ca ii dau la altii daca nu sunt cuminti.

Comentarii

Aurelia a spus…
Si cate altele (vorbe) aruncate mai sunt...
Ramona a spus…
Da...din nefericire.
Dana a spus…
Pune paza, Doamne, gurii mele...
drum a spus…
Fara sa vreau sa te contrazc, doar ca alternativa parerea mea e ca si "tiganul" e bun la ceva. Cum nu pricepe inca cum pacatul te desparte de Dumnezeu, ii este mult mai pe inteles cum tiganul te desparte de mama. Iar tiganul, chit ca e imaginar, este de fapt ceea ce nu trebuie se faca "numai tiganul face asa ceva, tu nu".

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.