Treceți la conținutul principal

Fantasmagoria, un spectacol prezentat de Compania Dan Puric, la Baia Mare

BAIA-MARE
15 APRILIE, ORA 19:00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR


Fantasmagoria


Un spectacol prezentat de Compania Dan Puric / O productie Art & Events Management
Cu: Vadim Rusu, Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu, Petrica Voicu.
Regia: Vadim Rusu
Coregrafia: Nadejda Dimitriu
Light Design: Sorin Vintila / Ilina Pepine
Ilustratia Muzicala: Vadim Rusu / Ilina Pepine
Costumele Nadejdei Dimitriu: Mihaela Drafta
Scenografie si costume: Dana Georgescu si Anca Cernea
Foto: Tiberiu Minzu / Tomoaki Minoda

Fantasmagoria este un spectacol-reverie, în timpul caruia cei patru actori te vor face sa crezi ca ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm în care Ileana Cosânzeana e stapâna apriga peste trei Pacala rataciti prin viscol. O poveste care seamana cu un film rusesc, cu nostalgii si troiene, ingenios îndulcita cu nazdravanii românesti. O creatie la granita dintre pantomima si circ, la fel de stranie si de fascinanta ca o plimbare de o ora de-a lungul Siberiei calare pe spinarea lui Fram, ursul polar.
Conform Dictionarului Explicativ al limbii române "fantasmagorie - fantezie bizara si absurda, ansamblu haotic de idei eterogene si lipsite de sens; priveliste fantastica, spectacol ireal". Or, patru dintre membrii Companiei Passe Partout D.P. asta au si intentionat - sa imagineze mai multe momente, fantezii de iarna, într-un spatiu fantastic sau dupa cum marturiseau realizatorii "o poveste care seamana cu un film rusesc, cu nostalgii si troiene, ingenios îndulcita cu nazdravanii românesti".
Trei personaje masculine sunt aruncate într-o istorie cu multa zapada, viscol si creaturi fantastice. Cei trei Pacala se trezesc în tot felul de situatii bizare (vezi dansul cu ursul polar) dar toate au o constanta: prezenta unei fiinte de sex opus, jumatate înger jumatate demon, o provocare permanenta, muza ce da rost, sens si culoare competitiei dintre cei trei. Finalul este un amestec cuceritor de candoare si entuziasm, primavara alunga fantasmele si cenusiul. Culorile vesele umplu scena si toata lumea se împaca cu toata lumea, în cea mai fericita dintre lumi.
Vadim Rusu (cel care semneaza si regia spectacolului), Nadeja Dimitriu (autoare si a unei coregrafii impresionante), Petru Ciobanu si Petre Voicu continua seria de spectacole a la Dan Puric. Cei patru sunt talentati, creativi, au gust si masura, stapânesc arta sau mai bine zis tehnicile artistice consacrate deja în creatiile mentorului si maestrului lor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.