sâmbătă, 9 aprilie 2011

Fantasmagoria, un spectacol prezentat de Compania Dan Puric, la Baia Mare

BAIA-MARE
15 APRILIE, ORA 19:00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR


Fantasmagoria


Un spectacol prezentat de Compania Dan Puric / O productie Art & Events Management
Cu: Vadim Rusu, Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu, Petrica Voicu.
Regia: Vadim Rusu
Coregrafia: Nadejda Dimitriu
Light Design: Sorin Vintila / Ilina Pepine
Ilustratia Muzicala: Vadim Rusu / Ilina Pepine
Costumele Nadejdei Dimitriu: Mihaela Drafta
Scenografie si costume: Dana Georgescu si Anca Cernea
Foto: Tiberiu Minzu / Tomoaki Minoda

Fantasmagoria este un spectacol-reverie, în timpul caruia cei patru actori te vor face sa crezi ca ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm în care Ileana Cosânzeana e stapâna apriga peste trei Pacala rataciti prin viscol. O poveste care seamana cu un film rusesc, cu nostalgii si troiene, ingenios îndulcita cu nazdravanii românesti. O creatie la granita dintre pantomima si circ, la fel de stranie si de fascinanta ca o plimbare de o ora de-a lungul Siberiei calare pe spinarea lui Fram, ursul polar.
Conform Dictionarului Explicativ al limbii române "fantasmagorie - fantezie bizara si absurda, ansamblu haotic de idei eterogene si lipsite de sens; priveliste fantastica, spectacol ireal". Or, patru dintre membrii Companiei Passe Partout D.P. asta au si intentionat - sa imagineze mai multe momente, fantezii de iarna, într-un spatiu fantastic sau dupa cum marturiseau realizatorii "o poveste care seamana cu un film rusesc, cu nostalgii si troiene, ingenios îndulcita cu nazdravanii românesti".
Trei personaje masculine sunt aruncate într-o istorie cu multa zapada, viscol si creaturi fantastice. Cei trei Pacala se trezesc în tot felul de situatii bizare (vezi dansul cu ursul polar) dar toate au o constanta: prezenta unei fiinte de sex opus, jumatate înger jumatate demon, o provocare permanenta, muza ce da rost, sens si culoare competitiei dintre cei trei. Finalul este un amestec cuceritor de candoare si entuziasm, primavara alunga fantasmele si cenusiul. Culorile vesele umplu scena si toata lumea se împaca cu toata lumea, în cea mai fericita dintre lumi.
Vadim Rusu (cel care semneaza si regia spectacolului), Nadeja Dimitriu (autoare si a unei coregrafii impresionante), Petru Ciobanu si Petre Voicu continua seria de spectacole a la Dan Puric. Cei patru sunt talentati, creativi, au gust si masura, stapânesc arta sau mai bine zis tehnicile artistice consacrate deja în creatiile mentorului si maestrului lor.

Niciun comentariu: