Treceți la conținutul principal

Semne si minuni

Mi s-a întâmplat să citesc (pe net) sau să aud întrebari venind din partea celor apropiaţi, referitoare la ''preoţi cu har'' (de parcă ar exista şi fără), care ar avea darul înaintevederii sau pe acela de a dezlega farmece şi alte cele... De parcă ar merge să vadă un urs...
*
Omule bun, vrei să vezi semne şi minuni?
Minune e să te trezesti dimineaţa, să vezi lumina soarelui într-o nouă zi. Minune e să poţi vorbi cu cei din jur, să le zâmbeşti, să mergi în întampinarea lor cu o vorbă bună, cu o mângâiere.
Minune e mereu în Sfânta Liturghie în biserica din cartier, pe masa sfântului altar, când se prefac darurile de pâine şi vin în sfântul Trup şi Sânge al Domnului.
Minune e să ierţi şi să fi iertat, minune e să mergi în faţa Domnului şi să vorbeşti cu El în rugăciune, El e acolo, lângă tine şi te ascultă. Minune e să îţi asculţi inima bătând.
Minune e să vezi chipul mamei tale zâmbind, să vezi mâinele muncite ale tatălui tău.
Minune e să vezi bucuria din ochii copiilor, să vezi frumuseţea florilor şi tot ce a lăsat Dumnezeu pe pământ pentru tine.
Semne? Găseşti o mulţime în inima ta atunci când te micşorezi ca să Îl asculţi pe Dumnezeu vorbindu-ţi. Acolo, în inima ta.
Toate minunile săvârşite de Dumnezeu au ca scop mântuirea omului, oprirea din păcat, schimbarea inimii, preamărirea Lui, cunoaşterea Lui. Minunea adevarata îl apropie pe om de Dumnezeu, iar omul va da slavă Domnului. Dacă o ''minune'' îl îndepărtează pe om de Dumnezeu şi îl face să dea slavă unui om, nu lui Dumnezeu, aceea este o falsă minune.


A, nu, când ţi se bate ochiul nu e semn de rău sau de bine, e doar o lipsă de calciu :)


Nu căuta alte minuni, nu căuta un preot sau un “om înduhovnicit, înaintevăzător cu duhul, cu renume, etc”. Asta spune chiar parintele Arsenie Boca şi multi alţi părinti cu viaţă sfântă.
Ce vrei să-ţi spună? Vrei să îţi spună ce va fi mâine? Viata ta e aşa cum alegi tu să fie, eşti liber, aşa te-a creat Dumnezeu.

Iartă-mă, dar îmi vine să te întreb dacă ai nevoie de cineva care să te trezeasca un pic, să te cutremure prin felul său de a fi, astfel încat, în sfarşit, să îţi pui ordine în viaţă?
Aşa ceva găseşti în Taina Spovedaniei. Acolo e. Căci acolo te întalnesti cu Hristos. Şi Îl primeşti în biserica de lângă tine.
Hai, fă-ţi curaj şi du-te acolo să te întalneşti cu Domnul.
Înca ceva. Fugi de tristeţe.
Hristos e bucurie, iar tu bucuria o doreşti.

Ramona P.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.