joi, 8 septembrie 2011

Blog plecat un pic în vacanţă...

Da, ştiu, începe şcoala, dar blogul- nu şi nu,că el vrea vacanţă. Merge la un curs de perfecţionare, cu tot cu pisoi, numit: ''cum să trăieşti fără bani?'' Pentru început avem de citit două cărţi.

Asta e una:
Ortodoxia si problema banilor
Traducere din limba rusa de Adrian Tanasescu-Vlas
Editura Sophia

'' Într-o lume în care discrepanțele dintre păturile sociale devin tot mai evidente, creștinii sunt adeseori obligați să își pună foarte acut problema bunăstării materiale. Unii sunt apăsați de nevoi și de grija zilei de mâine, pe când credincioșii mai înstăriți poartă conștiința responsabilității față de aproapele mai puțin avut.
Vreți să aflați răspunsul la dilemele morale cu care vă confruntați în privința aceasta? Sfinții și ceilalți autori duhovnicești cunoscuți cuprinși în această carte vă răspund într-un glas: Nu situația sa materială îl mântuiește sau îl pierde pe om, ci atitudinea corectă față de ea.
Lucrarea de față reprezintă o cheie a perspectivei ortodoxe asupra sărăciei și bogăției.''



Şi a doua carte:
Tu si banii. Cum sa-ti controlezi relatia cu banii

Autor: Emmanuelle Daviet, Marc Levy-Davila
Traducere din limba franceză de Liliana Urian
Editura Trei

„După ce a epuizat toate bârfele, şi-a comparat geanta cu a Julietei, a criticat ultimul film a lui Woody Allen şi a privit la trecătorii de pe stradă, Eva începe să se văicărească:
— Mi-ar plăcea să cer o mărire de salariu, să-mi fie mai uşor să vorbesc despre bani cu Jules, să nu mai rămân mereu lefteră la sfârşitul lunii, să ştiu dacă părinţii mei au de gând să-mi lase o moştenire babană.
[…]
— Ar trebui să citeşti cartea asta: Tu şi banii.
— Ce e?
— Un ghid care tratează ultimul mare tabu al societăţii noastre: banii. Te-ar ajuta. Cei doi autori ne explică faptul că, în general, nu se vorbeşte despre bani; iar dacă se vorbeşte, nu se spune mare lucru sau, în orice caz, se vehiculează banalităţi. Banii deranjează şi ăsta-i motivul pentru care s-au hotărât să le consacre vreo două sute de pagini. E prima dată când citesc o asemenea carte.
— Poţi să mă luminezi? În ce constă originalitatea?
— Ei bine, autorii analizează toate situaţiile în care banii joacă într-adevăr un rol important: banii în relaţia de cuplu, banii şi copiii, banii şi părinţii, banii la serviciu, banii în relaţiile cu prietenii. Fiecare se poate recunoaşte cu mare uşurinţă în comportamentele descrise. Sunt imaginate o gamă largă de situaţii simple, concrete şi cotidiene în care te poţi regăsi. Analiza este apoi urmată de diverse soluţii propuse. În fapt, se prezintă în cuvinte simple comportamente legate de bani care tind uneori să devină patologice […]."
 *
Emmanuelle Daviet este ziaristă la France Info, specialistă în problemele legate de consum.
Marc Levy-Davila este psihoterapeut, consilier şi expert, de cincisprezece ani, în problema relaţiilor dintre individ şi bani.''

Aşadar, îmi iau rămas bun pentru o perioadă. 


Cu drag,
Ramona 
(şi pisoiul năzdrăvan :)

8 comentarii:

Danca Danela spunea...

Drum binecuvantat!

Ramona spunea...

Aşa sa fie, Danela. Mulţumesc.
Doamne, ajută!

Dana spunea...

Ce haios e pisi mic. Parca e pregatit pentru o partida de box. Pe mess vei fi disponibila? Sau doar la telefon?
Lectura placuta si cu folos iti doresc.

Ramona spunea...

Pisoiul face box şi lupte greco-romane, deşi e fricos, se ia la trântă cu viaţa :)
Desigur, vorbim la telefon, pe mail, pe mess (intru rar pe mess, dar intru :)
Am ceva pentru tine:
http://youtu.be/kZlXWp6vFdE
Te pup.

Mariana spunea...

Ramona, am tras şi eu cu ochiul la dedicatia facută Danei...:)
Minunat, îţi mulţumesc!

Să vă bucuraţi de vacanţă frumoasă, tu, blogul şi pisoiul! :)

Ramona spunea...

Mă bucur, Mariana :)
Mulţumim de urare, să dea Domnul să fie de folos.

Unknown spunea...

buna ziua si va felict ca aveti un blog frumos si folositor !Felicitari!
Vin cu rugamintea la d-voastra sa publicatNOSTRUi un articol Umnaitar sa ajutam un copil de un an care este paralizat de mainii si picioare.SI ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU.Va rog frumos sa publicati un articol despre acest caz poate se gaseste cine sa-l ajute.El are nevoie de suma de 32000 de euro pentru a se recupera din Ucraina.Va las adresa blogului unde gasiti date despre copil,fotogarfii si nr de tel a familiei http://sansapentrudavid.wordpress.com/
Si va las si adresa mea de e-mail placintavlad@yahoo.com pentru a-mi da un raspuns daca il puteti publica un mic articol.

Dana spunea...

Ramo, multumesc mult pentru filmulet, m-a impresionat. Iarta-ma ca raspund asa tarziu, recunosc ca nu am mai dat pe aici de cand cu pauza...