duminică, 18 septembrie 2011

Food Inc


 Un film documentar despre hrană. După 30 de minute de vizionare, mă gândesc serios că cel mai sănătos e să cumpăr mâncare direct de la ţărani.
Pe lângă nebunia creşterii animalelor în condiţii de neconceput, mi se opreşte pur şi simplu mintea în loc când văd că oamenii nu pot să-şi cultive pământul cu propriile seminţe din anii trecuţi! Sufocant! 
 Doamne fereşte! 

3 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Este unul dintre multele motive pentru care iubesc viata la sat. Probabil ca sunt incadrat in clasa intelectualilor de la tara. Imi place nespus acest lucru. Solarul,gradina de legume si pomii fructiferi ne aduc hrana toata vara si toamna si au facut si camara sa geama de toate bunatatile. E adevarat, programul de vara incepe la ora 5.30 de multe ori si datul cu sapa e sport neomologat.
Dumnezeu ne-a dat posobilitatea sa ne hranim cum trebuie si cu ce trebuie. Din comoditate si din rea obisnuinta oamenii prefera cumparaturile de la hipermarketul cu aer conditionat si cu produse cel putin dubioase in detrimentul unei fugi in satele de langa orase unde sigur gasesc si produse super.

Ramona spunea...

Eh (adică un oftat prelung), ăsta e un vis de-al meu de mai demult, o căsuţă la ţară, o grădină cu legume, câţiva pomişori...dar deocamdată supravieţuiesc pe-aci printre betoane cu privirea în sus, să mai văd câte un petec de cer, să mai admir păsările-n zbor, să mă bucur de teii care încă se încăpăţânează să crească după ce sunt jefuiţi de coroană în fiecare primăvară. Mă mărit mâine cu oricine mă cere de nevastă şi are o căsuţă la ţară, adică respectă condiţiile de mai sus :))

Eh (un otat scurt şi la subiect:) mă bucur deocamdată de ceea ce am şi încerc să văd partea pozitivă din viaţă.

PS. Azi am cumpărat lapte din piaţă. Foarte bun. Voi repeta experienţa. Merită din plin.

Ramona spunea...

Vă fericesc pentru viaţa tihnită de la ţară.