joi, 19 ianuarie 2012

“Stirile zilei”

Ştirile zilei: Oamenii l-au ucis pe Ţar în Rusia, ca să le fie mai bine. Oamenii l-au ucis pe preşedinte în Polonia, ca să le fie mai bine. Oamenii au ucis şase miniştri în Grecia, ca să le fie mai bine. Medicina s-a dezvoltat puţin, în ultimele veacuri, faţă de chirurgie. Şi chirurgia politică a întrecut cu mult medicina politică. Se crede în amputare, însă amputarea se face fără socoteală, iar sângele se scurge din restul trupului şi nu poate fi oprit. În acest caz, ca şi îndeobşte în toate cazurile, toţi ucigaşii s-au înşelat în socoteala lor. Cei ucişi joacă pe mai departe un rol în societate, un rol nu mai mic decât cel jucat înainte de moarte. Acest lucru este văzut de toţi şi simţit de toţi; toţi se străduiesc să oprească sângele care curge din organismul societăţii, dar, în acelaşi timp, toţi cugetă şi vorbesc despre noi amputări, despre noi tăieri.

Sfântul Nicolae Velimirovici - Gânduri despre bine şi rău

3 comentarii:

Lada cu minuni spunea...

Pe masura ce trece vremea, incep sa vad/sa inteleg lucrurile altfel. Ma ingrozeste ideea ca poporul nostru si-a ucis conducatorul. Orice (probabil) as accepta, dar uciderea, nu.
Deci, au mai fost si altii :(

Ramona spunea...

Da...au mai fost...
Să ne păzească Dumnezeu de răul din noi.

Mariana spunea...

...au mai fost şi probabil o să mai fie. Se potriveşte extrem de bine zilelor noastre ce scria Sfântul Părinte Nicolae Velimirovici în 1923, atunci când au apărut "Cugetări(le) despre bine şi rău".