Treceți la conținutul principal

Astăzi am văzut sfinţi

În drum spre biserică m-a însoţit mirosul florilor de tei. M-am mirat pentru că de atâta timp străbat acelaşi drum şi n-am simţit mireasma teilor ca în ziua de azi. E duminica Sfinţilor Români. Natura ştie mereu când e o zi de sărbătoare, chiar dacă oamenii mai uită.
În curtea bisericii la fel, mirosul florilor de tei era prezent. Nu sunt tei acolo, nu ştiu de unde venea.
Afară era soare, era cald şi adia uşor vântul. Preoţii slujeau în altarul de afară.
În mijlocul curţii stătea o familie cu trei fetiţe. Toţi, părinţi şi copii, erau atât de frumoşi! Mai apoi a venit un copilaş de vreo 3 ani care s-a pus brusc în genunchi cu mâinile împreunate pentru rugăciune. Mama venea zâmbind în spatele lui şi l-a luat de mână să-l ducă mai în faţă. Lângă lumânări era o fetiţă căreia îi prindea mama părul în codiţă, dar fetiţa era atentă la slujbă, era prezentă acolo, atât de prezentă încât, deşi era mică, îşi făcea cruce singură.

Spunea o dată la o predică, ÎPS Justinian Chira că mai există sfinţi în lumea asta, şi mulţi sunt neştiuţi de nimeni decât de Dumnezeu, că cimitirele noastre sunt pline de sfinţi. O mamă care şi-a crescut copiii în dragoste de Dumnezeu este o sfântă. Un tată care s-a jertfit muncind pentru copiii săi şi s-a rugat pentru familia sa este un sfânt. 


Duminca Sfinţilor Români.

Pentru rugăciunile Sfinţilor Părinţilor noştri, Doamne, Iisuse Hristoase,  Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.