luni, 25 iunie 2012

Şi sfinţii au fost copii

Sfântul Ierarh Ioan Maximovici, noul făcător de minuni

La sfârșitul veacului al XIX-lea, într-o familie înstărită din Rusia țaristă, vine pe lume micul Mihail. Deși se născuse cu un defect de vorbire și avea un picior mai scurt decât celălalt, el și-a urmat cu hotărâre și credință drumul, devenind mai întâi cadet, apoi monah, profesor de seminar și în sfârșit Arhiepiscopul Ioan de Shanghai și San Francisco. Mare rugător și călător neobosit oriunde i se cerea ajutorul, Sfântul Ioan Maximovici a lăsat până astăzi multe mărturii ale minunilor sale pe cele cinci continente pe care le-a străbătut.

Sfântul Nectarie, făcătorul de minuni

Micul Anastasie era un copil cuminte şi însetat de înţelepciune. Ca tânăr, s-a hotărât să slujească lui Dumnezeu într-o mânăstire, aşa că a devenit călugăr. Pentru dragostea şi ascultarea lui a primit o mulţime de daruri dumnezeieşti, printre care şi cel al facerii de minuni. Viaţa lui curată l-a arătat oamenilor ca un mare Sfânt al Bisericii, ocrotitor al copiilor şi tămăduitor al bolilor de tot felul.

Sfântul Calinic de la Cernica, făcătorul de minuni

În Bucureștii veacului al XVIII-lea, într-o perioadă istorică de mari prefaceri şi tulburări pricinuite de stăpânirea turcească, se naște pruncul Constantin, viitorul Stareţ al Cernicăi. Om al rugăciunii, mângâietor al bolnavilor, mare ctitor de mânăstiri şi iscusit tipograf, sprijinitor însufleţit al Unirii Principatelor Române, Sfântul Ierarh Calinic a izbutit în puţină vreme să înnoiască viaţa creştinească a Bisericii.


Cărţi pentru copii editate de Editura Iona
Cea mai nouă carte apărută este Cuviosul Paisie Aghioritul, prietenul copiilor pe care v-o recomand cu drag.

2 comentarii:

Carol spunea...

Multumesc de informatie. Abia astept sa cumpar si eu cartea pentru fetitele mele.

Ramona spunea...

Cărţile sunt foarte frumoase. Cartea despre viaţa Sf. Ioan Maximovici mi-am cumpărat-o şi eu şi am citit-o cu mare drag...şi cu ochi mari de copil :)
Acum e pe la prieteni cu copii :)