Treceți la conținutul principal

"Dacă nu aș fi fost eu, acest lucru nu s-ar fi realizat"!

Maica Gavrilia Papaiannis

(cuvinte alese)

Sursa
”(Odată a fost întrebată) ”Ce vrea Dumnezeu să fac?”…Răspunsul a fost: ”Dumnezeu nu e interesat de locul în care ești sau de ceea ce faci…EL e interesat doar de calitatea și cantitatea iubiri pe care o dăruiești. Nimic altceva. Nimic altceva. ” (1)


 ”Tu trebuie să fii recunoscător, extrem de recunoscător. Când vei deveni conștient de aceasta, vei avea binecuvântarea lui Dumnezeu asupra ta. Știi de ce? Pentru că atunci când Dumnezeu vrea să ajute pe cineva - pe tine, de exemplu, - El va trimite pe cineva să o facă. Acest cineva ar putea fi oricine. 
E nevoie să spun că, dacă Dumnezeu nu ar fi trimis această persoană anume, ar fi trimis pe altcineva. Tu ai fi fost ajutat oricum.
"Ajutorul meu este de la Dumnezeu." 
Maica Gavrilia și Părintele Sofronie de la Essex
Cine sunt eu, prin urmare, - acest "cineva" - să mă mândresc prin faptul că ajut ? Uneori auzim pe cineva spunând: "Dacă nu aș fi fost eu, acest lucru nu s-ar fi realizat"! și alte asemenea absurdități. Întrucât tot ceea ce s-ar fi făcut ar fi fost cu ajutorul lui Dumnezeu! Înțelegi de ce? Pentru că, așa cum ni s-a spus, Dumnezeu din pietre poate face fii pentru Avraam și să-i trimită în ajutorul oamenilor!” (2)

”Toți părem anxioși! Ce s-a întâmplat aici? S-a pierdut simțul bucuriei. Acest lucru e foarte grav! În India, oamenii îl așteaptă pe Hristos și așteptarea lor e plină de bucurie. Noi Îl ”avem” dar nu ne gândim la El. Suntem vinovați pentru asta. Foarte vinovați.” (3)


  
 Fragmente preluate de aici:
1. https://melkite.org/faith/sunday-scriptures/learning-to-love
2. http://www.pravoslavie.ru/english/57628.htm
3. http://www.stjohnsbookstore.com/node/1375


Traducerea și adaptarea Ramona Pop

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.