Treceți la conținutul principal

Să nu-ți mai risipești energia vietii ca să scoți paiul din ochiul celuilalt

”Trupul fiecăruia e un memorial al durerii și partitură a bucuriei. Tot ce-am trăit s-a întipărit în trup, în celulele noastre iar întamplările nefericite au creat programe de adaptare și s-au depozitat în trup.

Omul vechi rămâne robul acestui memorial și nu e decat un executor al programelor automate. El devine creator de întamplari dupa tiparele învățate.

Amintirile formează bârna din ochiul nostru.

Primul pas de scoatere a bârnei este să nu-ți mai risipești energia vietii ca să scoți paiul din ochiul celuilalt.

O fapta rea este în prezent. Bârna e trecutul care determină prezentul. Nici eu nu ma pot schimba renunțând la pai.

Pasul doi: să conștientizăm că nu putem face nimic că să schimbăm memoria asta din noi. Ține mintea în iad și nu deznădăjdui.

Pasul trei: îmi accept neputința și-L chem pe Dumnezeu acolo ca să facă ceea ce Singur știe.

Pasul patru: lucrăm cu El, făcând ce ne cere El.

Sesiunea a opta de la iertare este de transformare a memorialului durerii în organ muzical.

O durere ascultată devine simfonie, o durere vaitată devine manea.”

Din zicerile Maicii Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.