Treceți la conținutul principal

”Ai copil” aduce noutăți, săptămâna viitoare!
A venit primavara si ne bucuram cu aceasta ocazie si de o noua editie, a cincea, a evenimentelor “Ai Copil”. De aceasta data va propunem o intalnire de jumatate de zi pe marginea a doua teme forte din viata de parinte: vointa si violenta.
 
     Sorin Mihalache, deja un obisnuit al intalnirilor noastre, va propune o discutie pe temaVreau sa vrea! Intre vointa ta si vointa copilului tau in experienta educatiei”.
 
     Cristina Trepcea, psiholog si jurnalist, colaborator al radioului Itsy Bitsy, vine in premiera la Iasi pentru a sta de vorba cu dumneavoastra pe o tema acuta si actuala a relatiei dintre parinti si copii: “Violenta. Cum imi ajut copilul sa o inteleaga si sa nu o aleaga”
 
Conferinta va avea loc Sambata, 20 Aprilie, intre orele 9:00 – 12:30, in Aula Magna a Universitatii Al. I Cuza, iar INTAREA ESTE LIBERA!
 
Editia a cincea a conferintei va fi urmata de un Atelier sustinut de Sorin Mihalache, pe tema “Cum stimulăm voinţa copiilor noştri, atunci când ei au nevoie de ea?”.
 
La finalul atelierului, veti putea afla:
·         Cum contribuie vointa la mobilizarea puterilor si abilitatilor copilului în efortul scolar si in devenirea sa?
·         Se poate dezvolta vointa, sau este decisa definitiv de un stil de personalitate cu care ne nastem?
·         Cum sa facem ca, in efortul nostru parental, sa nu ramanem fara resurse de rabdare si intelepciune atunci cand avem nevoie de ele?
 
Atelierul va avea loc Vineri, 17 Mai, intre 17:00 – 20:00 si Sambata 18 Mai, intre 9:00 – 18:00. Puteti participa la atelier contra unui cost de 150 ron/ persoana sau 200 ron „pachetul pentru doi”. Inscrierile la atelier se fac telefonic la 0727.377.334 (Monica Costea) sau pe mail la monica.costea@fundatiavarlaam.ro
 
Ne-am bucura daca puteti da aceasta veste mai departe cunostintelor si prietenilor care ar putea fi interesati!
 
Va multumim si va asteptam cu bucurie,
 
Echipa Ai Copil

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.