Treceți la conținutul principal

Iar ce vine ”după” nu mai e treaba taAzi am văzut cum lucrează ținerea de minte a răului. Și am văzut că dacă răul rămâne acolo lucrează în adânc ca un reziduu, iar când ți-e lumea mai dragă, poc!
În plus n-ai decât o șansă: să ierți! Iar iertarea vine când tu aduci răul, sau ipoteticul rău, săvârșit, comis asupra ta, „ofrandă”, când nu te mai hrănești cu durerea celuilalt, când renunți la depozit, respectiv la îndulcire ca satisfacție, la îndreptățire că uite ce mi-a făcut, uite cât sufăr etc.!
Și da, în iertare vii cu asta la Domnul, i-o dai Lui, iar ce vine după nu mai e treaba ta, dar accepți tot ce aduce. Iar prin iertare speli memoria răului din inima ta, din memoria trupului tău! Pentru că dacă puțin din el e rănit atunci suferința e ansamblu care te trage înapoi. 
Doamne, slavă Ție!!!
SB
 
***

 
Mulțumesc, om drag

Pentru înțelesurile pe care ni le împărtășești. Aș vrea să păstrăm, mai ales, mărturisirea legată de ce avem de făcut după ce dăm Domnului „ofranda” durerii și a depozitelor legate de ea. Este vital să înțelegem că ce vine „după” nu mai e treaba noastră, nu mai e lucrarea noastră, ci a lui Dumnezeu. A noastră este acceptarea lucrării Lui ca dar gratuit și nemeritat. Și, la fel de important e să înțelegem că acceptarea a ceea ce urmează e dinamică, vie, și nu ne-păsare.
Minunat! Mulțumesc!

Cu rugăciune și dragoste,
Maica Siluana


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.