Treceți la conținutul principal

Ce ar trebui să fac ca să scap de necazul ăsta?

Doamne ajută, Maică Siluana!
Vă scriu aceste rânduri pentru că, după ce am citit şi ascultat multe învăţături duhovniceşti, am simţit că dumneavoastră (şi Părintele Savatie Baştovoi) sunteţi cel mai aproape de sufletul meu şi cred că m-aţi putea ajuta.

Uitaţi problema mea: când sunt în prezenţa mai multor persoane care mi se par importante sau trebuie să vorbesc în public mai multor persoane mă emoţionez foarte puternic, transpir şi abia dacă mai pot vorbi.
Mă gândesc că asta e mândria mea sub forma slavei deşarte... că vreau să impresionez pe acei oameni!
Este adevărat sau greşesc?
Ce ar trebui să fac ca să scap de necazul ăsta?
Doamne ajută!
Cătălin
*

Dragul meu Cătălin

Da, poate că ai şi tu dreptate că e o formă de mândrie faptul că te emoţionezi în situaţiile despre care vorbeşti, dar eu cred că, mai degrabă e vorba de o frică. E o frică ascunsă în adâncul sufletului tău. Dacă te hotărăşti să te confrunţi cu ea, vei depăşi şi aceste manifestări exterioare ale ei. De tine depinde să mergi la originea ei, şi să accepţi să ţi se întâmple cele de care îţi e frică şi vei vedea că nici vorbă să se întâmple...

Dar nu e simplu! Aici e o întreagă deprindere la care lucrezi încă din copilărie şi nu ajunge să ai voinţă sau să spui câteva rugăciuni. Ai nevoie să vindeci rănile care au "băgat frica în tine"; şi, deşi acum nu mai eşti conştient de asta, faci ce ai învăţat ca să scapi!

Pentru noi, ortodocşii, vindecarea, terapia, constă în primirea Harului de la Domnul nostru Iisus Hristos, Vindecătorul tuturor suferinţelor noastre şi lucrarea împreună cu El. Pe toate le vindecă Domnul dacă i le arătăm. De obicei însă fugim de El sau ne ascundem rănile şi ne ducem frumos fardaţi şi parfumaţi la El ca să... ca să ce?

Aşa că îţi propun, dragul meu Cătălin, să facem împreună Seminarul cu Iertarea şi, prin iertarea pe care o vei învăţa aici, vei vindeca toate rănile sufletului tău şi vor fugi vrăjmaşii care se cuibăresc acolo ca microbii într-o rană a trupului.

Cu drag şi încredere,
M. Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.