Treceți la conținutul principal

Blog frumos: http://hristosanesti.blogspot.com/

Gânduri pentru astăzi

  • Evadarea nu este o soluţie. Când mă înstrăinez sau mă închid în sine, problemele se acutizează. Şi, în special, problemele lăuntrice. Viaţa cere implicare. Nu întâmplător se spune să-ţi iei viaţa în piept. Numai cei curajoşi luptă, biruiesc, acceptă viaţa şi se bucură de ea, împreună cu ea. Unii au trăit viaţa, iar alţii s-au lăsat trăiţi de ea. Cel curajos primeşte provocările ei ca pe nişte lecţii, iar cel fricos fuge de ele. Fricosul preferă să stea în afara terenului, în afara oricăror fel de implicări, jertfe sau experienţe, deci alege să plutească pe deasupra vieţii. Teama îl paralizează. Nu oferiţi fricii putere!
sursa foto

  • Copiii sunt oglinda părinţilor. Copiii iubesc în măsura în care au ştiut părinţii să cultive în ei iubirea, să le-o dăruiască fără rezerve. Răspunzători de aceasta suntem toţi. Să nu ne mirăm când copiii sunt agresivi. L-ai învăţat pe copil să iubească curat? I-ai dăruit timpul tău, viaţa ta, ai cultivat în el sentimente frumoase, iubirea de semeni, de natură, de Dumnezeu? Ce a văzut copilul la tine, accea va face şi el. Când semeni pălămidă, nu te aştepta să crească grâu.
  • Când mă enervez, nu înseamnă că vreun om sau situaţie din afară sunt cauza acestor izbucniri ale mele. Răul vine din interior. Cauza trebuie descoperită în sine.
  • Facem adesea multe lucruri prin imitare. Aproape totul, îndrăznesc să spun. Dacă văd constant binele, lucruri bune şi frumoase în afara mea, sunt înclinat să le fac şi eu. Ma molipsesc de ele. Când văd răul, sunt copleşit de acesta, mă obişnuiesc cu el şi devine normalitate în viaţa mea. Acest sistem interior de apărare mă face să pot supravieţui, nu şi să trăiesc veritabil, să mă bucur de viaţă. Nu întâmplător în Biblie se spune: „Fugiţi de rău! Faceţi binele!”. Străduiţi-vă să faceţi acest bine cât mai mult, pentru că el se va înmulţi, va creşte, se va răspândi. Fugiţi de rău, nu negociaţi nimic cu răul, pentru ca să nu vă acapareze pe voi şi pe cei dragi ai voştri. Nu vă amăgiţi. Demonii nu cruţă pe nimeni!
  • Am trăit 30 de ani, dar mi s-au părut ca şi 3 zile. Atât de rapid au trecut! Fiecare clipă este preţioasă şi are mare însemnătate în istoria mântuirii personale. Dacă nu era Dumnezeu Care să dea sens vieţii mele, o consideram pierdută. Dumnezeu ne dă Duhul Sfânt şi rost acestor vieţi pământeşti ale noastre. Multe întrebări care ne macină cugetul, vor afla răspunsul chiar în noi înşine, doar să ne oferim mintea şi inima lui Dumnezeu.
  • Nu mai am timp pentru lamentări. Ele sunt frâne care încetinesc evoluţia firească a vieţii. Este sigur cineva pe lumea asta care suferă mai mult decât mine şi poate că e destul de gentil, educat sau nobil, când alege să nu-şi deplângă condiţia. Mai mult sau mai puţin, fiecare are o Cruce de purtat. Nu invadaţi pe nimeni cu lamentări, adesea fără suport.
  • Intuiţia nu m-a minţit niciodată. Dar eu am ignorat-o de atâtea ori... Inima noastră e busola noastră. Cine îşi ascultă intuiţia şi conştiinţa nu va greşi. Conştiinţa este glasul lui Dumnezeu în noi, iar intuiţia – e consecinţa experienţelor de viaţă. Când se împletesc una cu alta, descoperi înţelepciunea.
  • Când cineva te ignoră intenţionat, lasă-l în pace! Fii liniştit! Mereu va fi cineva care să te aprecieze, chiar dacă tu eşti de altă părere.
       Nu e nimic nou în toate acestea. Poate că altcineva ar fi spus la fel, dar cu alte cuvinte.

       Domnul să ne binecuvinteze! 

 

 

Comentarii

Nicol a spus…
Sunt pline de adevar si intelepciune aceste cugetari!Iti dau dreptate intr-u totul!Doamne ajuta, sa stim si sa avem curajul sa dam piept cu viata si sa incercam mereu sa facem binele!
Ramona a spus…
Mulțumesc, Nicol, pentru mesaj și pentru că ai citit.
Doamne, ajută!
natalita a spus…
cita intelepciune in aceste ginduri...Doamne ajuta si mult curaj

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.