Treceți la conținutul principal

Grija

Gheronda, ce înţeles are versetul „blestemat cel ce face lucrurile Domnului cu lene” (fără grijă) – Ier. 48:8?

epifanios theodoropoulos gr modArhimandritul Epifanie: Lucrurile Domnului trebuie să le facem cu grijă. Trebuie să fii îndeobşte sârguincios acolo unde eşti angajat, pentru că altfel vei ajunge să fii discutat în consiliul disciplinar. La fel şi atunci când eşti soţ, tată şi cap de familie. Dacă aceste lucruri omeneşti au trebuinţă să fie făcute cu grijă, cât de mare ar trebui să fie grija noastră pentru lucrarea Domnului? E vorba aici, în esenţă, de noi, clericii, a căror lucrare este în întregime închinată Domnului; însă şi voi, mirenii, orice aţi dori să întreprindeţi, trebuie s’o faceţi cu grijă.

Ca şi Creştini, trebuie să facem cu grijă chiar şi ceea ce ţine de profesiile noastre, prin care ne ducem existenţa, pentru că Dumnezeu cere de la noi o răspundere sporită în orice situaţie. Un doctor Creştin trebuie să-şi facă meseria mai bine decât unul necreştin. La fel când este vorba de un inginer sau un judecător Creştin. Şi lista poate continua. Creştinul lucrează întotdeauna conştiincios şi nu nedreptăţeşte pe acela căruia îi dă de lucru, nici pe cel căruia îi dă să lucreze.

predaniaSursa: Ahimandritul Epifanie Theodoropulos, Toata viaţa noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm, editura Predania, Bucureşti, 2010

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.