Treceți la conținutul principal

O recomandare pe ziua de azi


Este un blog bine scris si foarte interesant. Probabil sunt multi dintre voi care deja il stiti, insa eu l-am descoperit abia azi. 

Ce este un credit dragul meu?
Nu iti permiti? Nu cumpara! Traieste cu cat iti permiti . Vrei mai mult ? Atunci transforma aceasta dorinta in actiune – invata mai mult , munceste mai mult si cumpara ce doresti cand iti permiti. Daca crezi ca nu o sa-ti permiti niciodata o casa raportandu-te la venitul tau inseamna ca ai o problema – tocmai ai luat contact cu realitatea si din acest punct trebuie sa iti construiesti viata si venitul altfel . Cand va mai vine ideea sa luati un credit ganditi-va ca “siguranta” aceea iluzorie “am casa mea” este cel mai volatil lucru din lume. Casa nu este a ta – este a bancii (...)
Ce mai faceti doamna profesoara?
Astept rabdator in sediul unei banci sa semnez niste hartii. Mai am doar o persoana in fata mea pana voi putea vorbi cu un consultant sa ii explic ce trebuie sa faca. In fata mea o doamna ingrijita foarte atent insa imbracata saracacios asteapta sa vorbeasca cu un operator. Imi atrage atentia pentru ca din zece in zece secunde se uita undeva in spate atent si face semne. Fara sa vreau, observ, ca in mana are o hartie prin care banca o instiinteaza ca daca nu plateste rata restanta de 130 de ron o va executa silit. In sfarsit ii vine randul si fara sa vreau aud conversatia pe care o are cu consultanta bancii. Doamna imi pare inteligenta si coerenta. Consultanta ii explica ca trebuie sa plateasca datoria si abia dupa aceea va putea ridica alocatia copiilor pentru ca are contul blocat sau ceva de gen. Doamna raspunde ca daca ridica alocatia poate plati datoria insa banca este ferma pe procedura. Ma uit mai atent la doamna din fata mea. Are o dezamgire sincera pe fata ca si cum I s-ar fi prabusit lumea. Nu inteleg ce atata mare problema 130 de Ron…si mai ales nu inteleg dezamagirea imensa de pe fata ei.

 Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.