Treceți la conținutul principal

Despre viata de azi

Parintele Seraphim Rose, despre viata de aziOdată am fost invitată la un carnaval al copiilor. Copilaşi de 7-10 ani îmbrăcaţi în costume confecţionate de ei înşişi sau de către părinţi ori cumpărate, îşi prezentau costumul, spuneau o mică poezie sau un cântecel urmând a fi apoi premiaţi. La premiere mi s-a cerut părerea. Majoritatea fetiţelor erau îmbrăcate în costum de vrăjitoare. Doar câteva erau prinţese, fluturaşi, floricele...(Am aflat ca şi anul trecut, la acelaşi tip de carnaval, a câştigat o fetiţă în acelaşi costum de vrăjitoare). Băieţii erau îmbrăcaţi în costume de eroi din desene animate sau filme: Superman, Batman, muşchetari...dar... ei, bine, aţi ghicit, erau şi magicieni, vrăjitori. Un singur băieţel era Făt- Frumos!
Şi, victorie: câştigător a fost ales băieţelul îmbrăcat în Făt-Frumos! Iar dintre fetiţe a câştigat o micuţă "buburuză".Sigur,la carnaval au fost prezenţi şi părinţii…Acum, era o mare diferenţă si între părinţii copiilor îmbrăcaţi în magicieni, şi părinţii ai căror copii erau îmbrăcaţi în personaje de poveste…
Toate acestea se petreceau intr-un frumos sat romanesc...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.