duminică, 1 iunie 2008

La multi ani tuturor copiilor mari şi mici :)

Azi, la biserică, s-au împărtăşit foarte mulţi copii. Unii vin singuri în faţa Sfântului Altar, aşa micuţi cum sunt, copii de 4-5 anişori. Alţii sunt aduşi în braţe de părinţi, alţii vin ţinuţi de mânuţă de mama sau de tatăl lor. Momentul împărtăşirii copiilor, când sunt toţi adunaţi înaintea Sfântului Potir, este unul special. Parcă participă întreaga biserică.
O prietenă, care are un băieţel de 5 ani, mi-a spus că într-o duminică a participat la Sfânta Liturghie la altă biserică decât cea la care merge de obicei. Aici se împărtăşeau copiii mici, copiii până la 7 ani. La biserica la care mergea de obicei, nu se împărtăşeau copiii mici. Pentru că dorea să discute cu părintele la sfârşitul Liturghiei, stătea mai în faţă. Părintele, în momentul împărtăşirii, l-a chemat şi pe copilul ei, iar acesta a mers înaintea lui si s-a împărtăşit. Apoi băieţelul a venit plin de bucurie la mama sa şi i-a zis: “Mami, mai venim aici!”
Prietena mea spunea de multe ori că prin copilul ei se va mântui ea, şi atunci a simţit cel mai puternic adevărul acesta.

Ramona
Trimiteți un comentariu