Treceți la conținutul principal

Nici un nume!

Un copil e o bucurie, e o viata noua, are chipul lui Dumnezeu, e rodul iubirii dintre barbat si femeie.
Un copil primeste suflet de la Dumnezeu in momentul zamisliri. Femeia da mana cu Dumnezeu la crearea lumii. Lucreaza cu Dumnezeu in creatie!
Insa sunt atatea femei care refuza acest dar, ajungand la crima. Apoi apar remuscarile, sindromul postavort, tristetea sfasietoare, cosmarul care nu inceteaza decat prin puterea vindecatoare a lui Dumnezeu.

Ce se intampla in pantecele mamei? Se petrece o minune! Acolo e un copil plin de viata! Un copil care asteapta...iubirea mamei...

Apoi sunt, EXISTA, si copii fara nume, copii cu suflet nemuritor, care nu mai ajung sa vada niciodata un rasarit de soare, o floare gingasa, chipul mamei, al tatalui...chipul lui Hristos din icoana...nu mai apuca niciodata sa implineasca planul lui Dumnezeu cu ei.
Omul intrevine...se interpune intre copil si Dumnezeu.

Nici un nume…

Noi ucidem cele mai frumoase flori...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.