Treceți la conținutul principal

Tabara crestina (4) "Drumetia"

Urcuşul spre munte (esenţa drumeţiei ) se aseamănă cu urcuşul duhovnicesc. Urcând, îţi testezi chiar limitele (însă acum pot spune ca, în sfârşit, am ajuns şi eu pe un vârf de munte, un loc în care nici măcar n-am îndrăznit vreodată să visez ca voi ajunge). Spuneam că e asemenea unui urcuş duhovnicesc pentru că singur nu poţi urca pe munte, aşa cum singur nu te poţi mântui, urcuşul pe munte e plin de greutăţi, cere efort fizic şi intelectual, în momentul in care simţi că ţi-e greu, că nu mai poţi înainta, ceri ajutorul celor din jur, te rogi lui Dumnezeu să te ajute să înaintezi, aşa şi in viaţă, fiecare om are parte de suferinţe, de greutăţi, şi singur nu le poate duce, astfel, cere ajutorul celor din jur si se roagă lui Dumnezeu. Pe munte nu poţi fi egoist. Nu poţi ajunge singur în vârful muntelui, drumul fiind dificil, pe de o parte, si pe de alta parte, nu ai nici o bucurie dacă nu aduci şi pe altcineva cu tine, să vă bucuraţi împreună de frumuseţile dăruite de Dumnezeu.


Am avut si marea bucurie de a gusta din zmerura dulce si fragutele de pe munte :)


Dupa un urcus eroic :) , am ajuns si in varful muntelui.


Când ajungi în vârf, nu te mai gândeşti la greutatea drumului, ci la bucuria de a te afla acolo, la bucuria si fericirea de a fi in vârful muntelui si de a admira măreţia creaţiei lui Dumnezeu. Însă, până ajungi în vârf e nevoie de multă, multă rugăciune, de fapte bune şi de credinţă. Şi să nu uităm ca acolo, nu ajungi singur, mai duci pe cineva cu tine, sau te ajută pe tine cineva ca să ajungi în vârful muntelui.
Drumeţia te ajută să te cunoşti pe tine însuti, de altfel, tot ceea ce se petrece în tabăra creştina te ajuta să te cunoşti mai bine pe tine însuti.

Fotografiile sunt realizate in perioada 16-24 iulie 2008.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.