Treceți la conținutul principal

Inainte praznuirea Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu

Se cuvine, fraţilor, să ştim ca astăzi este înainte-prăznuirea Adormirii Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, Maica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Deci, sa ne adunam toţi in biserica, la rugăciuni. Ca astăzi Maica lui Hristos, Dumnezeul nostru, fără să cunoască stricăciunea si cu trupul proslăvit, a fost dusă de îngeri la veşnicele lăcaşuri, la viata ei cea cereasca. Se bucură, deci, îngerii in ceruri si oamenii se veselesc pe pamant, iar heruvimul cu sabia de văpaie s-a depărtat de la uşa Raiului si toata firea tresaltă ca Maica Domnului, intrând in ceruri, primeşte pe toţi care cinstesc, cu dreapta credinţa preasfântă adormirea ei. Nimeni, dar, din noi, iubiţilor, să nu se lenevească să laude pe Nascatoarea de Dumnezeu, ca, nu cumva, din răutate si lenevirea aceasta, sa fie lipsit de darul ei. Ci, sa ne încingem mijlocul nostru cu înfrânarea si să lepădam de la noi toate patimile noastre cele rele: mânia, desfrânarea, furtul, saţiul, beţia si celelalte toate, care se împotrivesc socotinţei celei sănătoase. Iar, în locul acestora, să primim credinţa, nădejdea si dragostea, ca acestea sunt împlinirea Legii si a Proorocilor si, prin acestea, fii ai lui Dumnezeu să ne numim şi să fim moştenitori ai Împaratiei. Şi, toate cele ce vom cere, le vom lua de la El, întru acest veac şi în cel ce va sa fie, ca nişte păzitori ai poruncilor Lui.

Inaintepraznuirea Adormirii Maicii Domnului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…