Treceți la conținutul principal

Inainte praznuirea Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu

Se cuvine, fraţilor, să ştim ca astăzi este înainte-prăznuirea Adormirii Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, Maica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Deci, sa ne adunam toţi in biserica, la rugăciuni. Ca astăzi Maica lui Hristos, Dumnezeul nostru, fără să cunoască stricăciunea si cu trupul proslăvit, a fost dusă de îngeri la veşnicele lăcaşuri, la viata ei cea cereasca. Se bucură, deci, îngerii in ceruri si oamenii se veselesc pe pamant, iar heruvimul cu sabia de văpaie s-a depărtat de la uşa Raiului si toata firea tresaltă ca Maica Domnului, intrând in ceruri, primeşte pe toţi care cinstesc, cu dreapta credinţa preasfântă adormirea ei. Nimeni, dar, din noi, iubiţilor, să nu se lenevească să laude pe Nascatoarea de Dumnezeu, ca, nu cumva, din răutate si lenevirea aceasta, sa fie lipsit de darul ei. Ci, sa ne încingem mijlocul nostru cu înfrânarea si să lepădam de la noi toate patimile noastre cele rele: mânia, desfrânarea, furtul, saţiul, beţia si celelalte toate, care se împotrivesc socotinţei celei sănătoase. Iar, în locul acestora, să primim credinţa, nădejdea si dragostea, ca acestea sunt împlinirea Legii si a Proorocilor si, prin acestea, fii ai lui Dumnezeu să ne numim şi să fim moştenitori ai Împaratiei. Şi, toate cele ce vom cere, le vom lua de la El, întru acest veac şi în cel ce va sa fie, ca nişte păzitori ai poruncilor Lui.

Inaintepraznuirea Adormirii Maicii Domnului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.