Treceți la conținutul principal

Rugati-va unul pentru altul!

Rugati-va pentru cei ce va vatama (Matei 5, 44)

O întâmplare trăită de cineva foarte drag mie si petrecută zilele acestea. Simplă şi adevărată.

- De ce eşti atât de trist, dragul meu T.?
T. mă privea neputincios, ca omul care nu înţelege de ce i se întâmplă tocmai lui asemenea lucruri.
- Am vrut să ajut pe cineva, am vorbit frumos, calm, si mi s-a răspuns urât, obraznic.
Îl priveam cum îşi lasă capul în mâini. Parea obosit. Cu toate că e la o vârstă respectabilă si a trecut prin multe greutăţi în viaţă, are o sensibilitate aparte.
Povesteşte încet, ce i s-a întâmplat.
- Doi oameni m-au supărat, mi-au vorbit urât, unul chiar a strigat după mine: “prostule, tu să taci, nu te priveşte pe tine ce vreau sau nu, să fac eu; tu acolo la biserica, du-te, nu aici”. Cum să nu fiu trist!
- Scrie-i dragul meu la pomelnic, scrie-i pe toţi aceşti “prieteni” să-i pomenească Părintele la Sfânta Liturghie. Bieţii de ei sunt doar nişte oameni care suferă şi care au nevoie de ajutor.
Dacă te rogi pentru cel care te-a supărat, pentru cel care te-a rănit, te-a jignit, care ţi-a făcut rău, se petrec lucruri minunate. Îngerul cel rău se îndepărtează de el şi comportamentul lui se schimbă. Rugăciunea face adevărate minuni. Numai Dumnezeu schimba inima omului.
Roagă-te pentru ei si trece-i pe pomelnic. Du-i aşa la “Doctor”, la spitalul de care au nevoie cel mai mult acum!
Zis si făcut. T. ia o foaie de hârtie şi scrie.
- I-am scris pe toţi, îmi spune cu speranţa în glas, dar si cu un fel de neîncredere sau o fi doar curiozitate!
După câteva zile imi spune plin de uimire: ştii că i-am scris pe pomelnic?
–Da.
- Acum, să-ti spun ce s-a întâmplat: cel care mi-a vorbit urât şi-a cerut scuze iar cel care mi-a spus atunci “prostule”, azi mi-a făcut cu mâna din depărtare şi s-a bucurat la vederea mea, de parcă nu m-ar fi întâlnit demult!

Şi câte alte multe minuni se petrec la Sfânta Liturghie!

Ramona

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.