Treceți la conținutul principal

Cartea ce vorbeste despre Viata Sfintei Cuvioase Parascheva


La libraria Sophia am descoperit o carte despre Viata Sfintei Cuvioase Parascheva, istoricul moastelor si minunile sale.

"Daca suntem sătui de cuvântări rostite de vreunii care una zic si alta fac, la Iasi este cineva care si-a rostit toate cuvintele înaintea lui Dumnezeu si tot ce a propovăduit, mai înainte a si împlinit în chip statornic. Dacă stim că nimeni nu ne poate sterge lacrimile si nu ne întelege inimile, la Iasi este cineva care ne îmbrătisează tot suspinul si are o tainică mângâiere si un minunat ajutor pentru fiecare suflet neînteles ori dispretuit de oameni. Dacă trupul nostru este suferind, iar stiinta omenească si doctorii sunt neputinciosi în fata durerii si a mortii, la Iasi este cineva care, cu o coplesitoare smerenie si dragoste, poate să ne dăruiască viată, înnoind sufletele si trupurile noastre. Acestea sunt niste adevăruri. Filele acestei cărti stau mărturie."

(din prezentarea cartii)
Marian Moise-Acatistul Cuvioasei Parascheva

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.