sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Lansarea seriei de autor „N. Steinhardt” la Libraria Carturesti-Muzeul Taranului Român din Bucuresti

Invitatie Editura Polirom va invita miercuri, 12 noiembrie, ora 14.00, la lansarea seriei de autor „N. Steinhardt” la Libraria Carturesti - Muzeul Taranului Român din Bucuresti.
Prezinta: Dan C. Mihailescu, Protos. Macarie Motogna, George Ardeleanu, Viorica Niscov, Nicolae Mecu si Daniel Cristea-Enache.
La aproape o suta de ani de la nasterea lui N. Steinhardt si la doua decenii de la moartea sa, Polirom editeaza împreuna cu Manastirea „Sfînta Ana” Rohia integrala operei carturarului. Seria de autor însumeaza operele lui Steinhardt, atât cele de dinaintea intrarii în monahism, cît si cele de dupa aceasta data, si cuprinde peste 20 de volume. Noile editii, cartonate, îngrijite de specialisti în opera lui Steinhardt, beneficiaza de o prezentare grafica de exceptie si de studii introductive consistente.
Opera completa a lui N. Steinhardt este publicata sub îngrijirea unui colectiv redactional format din apropiati si specialisti în opera lui N. Steinhardt: universitarul George Ardeleanu, autorul unei stralucite lucrari de doctorat consacrate lui Steinhardt, Virgil Bulat, primul editor al Jurnalului fericirii (împreuna cu Virgil Ciomos), Florian Roatis, îngrijitor al mai multor inedite publicate în Caietele de la Rohia, pr. Stefan Iloaie, îngrijitorul volumului de omilii Daruind vei dobîndi. Cuvinte de credinta, consilier cultural al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, si protos. Macarie Motogna, îngrijitor al seriei de autor din partea Manastirii „Sfînta Ana” Rohia.

site-ul Manastirii Rohia

Niciun comentariu: