Treceți la conținutul principal

Numarul sarcinilor la adolescente este influentat de filmele sexy

Scenele erotice din programele tv sunt vinovate de creşterea numărului sarcinilor in rândul tinerelor. Cu toate acestea, este puţin probabil ca posturile de televiziune si industria cinematografica sa reducă numărul scenelor cu conţinut erotic.

Cercetătorii americani au demonstrat ca adolescentele care urmăresc cu regularitate programe de televiziune cu conţinut erotic sunt de doua ori mai expuse riscului de a ramane însărcinate înainte de vârsta de 20 de ani, potrivit unui studiu citat de time.com. Subiectul efectului avut asupra tinerilor de scenele cu caracter sexual prezentate pe posturile de televiziune a fost adeseori dezbătut de părinţi, psihologi si specialiştii din mass-media.

Potrivit unui nou studiu, realizat de cercetătorii de la trustul specializat in sondaje de opinie si analize de piaţa Rand Corporation, expunerea adolescenţilor la scene cu conţinut sexual explicit influenţează in mod direct numărul de sarcini înregistrate in rândul tinerilor. “Aceasta legătura intre expunerea la un astfel de conţinut la televizor si riscul unor sarcini ulterioare este foarte puternica”, a declarat Anita Chandra, specialist in comportamentul uman si coordonator principal al acestui studiu. Chandra a adăugat ca asocierea ramane puternica si in condiţiile in care se iau in considerare alţi factori. O astfel de expunere constanta ar putea sa explice parţial motivul pentru care, in Statele Unite procentul sarcinilor in rândul adolescenţilor este de doua ori mai ridicat decât in celelalte tari industrializate dezvoltate.Chandra a intervievat 1.461 de tineri, cu vârste cuprinse intre 12 si 17 ani, discutând cu fiecare dintre aceştia de cel puţin trei ori, in intervalul 2001 - 2004. Chandra a declarat ca rezultatele sale confirma concluziile altor studii care au relevat o strânsa legătura intre expunerea la scene cu conţinut sexual explicit difuzate de posturile de televiziune si procentul sarcinilor înregistrate in rândul adolescenţilor. Studiile anterioare au descoperit doua modalitati majore prin care aceasta percepţie asupra scenelor erotice influenţează numărul sarcinilor in rândul adolescenţilor - prin încurajarea tinerilor sa devina activi din punct de vedere sexual chiar din primii ani ai adolescentei lor si prin promovarea ideii de folosire intermitenta a contraceptivelor. Cu toate acestea, este puţin probabil ca posturile de televiziune si industria cinematografica sa reducă numărul scenelor cu conţinut erotic din produsele pe care le lansează pe piaţa. Din acest motiv, American Academy of Pediatrics a iniţiat, in urma cu un deceniu, campania Media Matters, nu doar pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce priveşte influenta avuta de televiziune si de industria cinematografica asupra tinerilor, ci si pentru a alerta părinţii in privinţa rolului vital al monitorizării programelor urmărite de copiii lor.

de Ecaternia Popescu

sursa: Bună Ziua Iaşi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…