Treceți la conținutul principal

Mosu` are acum casuta de email


In prima zi de Craciun, spre seara, au venit cativa copilasi la colindat, printre care si fetita unor prieteni. Fetita mi-a povestit, foarte fericita, ca Mosul i-a adus patinele mult dorite. Dar nu i-a scris scrisoare, nu, ci i-a trims un email! Si Mosu` i-a adus si enciclopedia si cutiuta cu creioane colorate pe care i le-a cerut... Dar cel mai mult s-a bucurat de patine!
Ei...cam asa ceva doream si eu sa-mi aduca mosul, cu foarte multi ani in urma :) ; imi doream o pereche de patine albe, frumoase. Nu-i ceream altceva. Ii scriam frumos o scrisoare pe care o introduceam intr-un plic si o dadeam parintilor sa o trimita Mosului. Mosul imi raspundea de obicei printr-o scrisorica batuta la masina.
Hm, de unde sa aiba mosul masina de scris!?...
Apoi, patinele nu mai veneau...si iaca asa m-a dezamagit foarte tare mosu`. De aceea nu i-am mai scris niciodata...nici macar pe email!
*
Pana acum cateva saptamani eram ferm convinsa ca eu le voi spune copiilor mei ca Mos Craciun nu exista. Dar...intr-o zi...stateam in statia de autobus avand in brate doua cutii cu bomboane de ciocolata, primite in dar. Ce sa fac eu cu atata ciocolata? Daca incep una nu ma las pana nu le termin pe toate... Era frig si incepuse sa ninga. Vad o fetita de 9-10 ani, cu capul gol, cu o haina veche si cu manutele in buzunar. Cand a trecut pe langa mine mi-a venit un gand. Ii spun sa stea putin si o intreb daca nu vrea o cutie cu ciocolata. In timp ce-mi raspunde afirmativ, iau o cutie si i-o intind. O apuca cu ambele maini, se uita in ochii mei si ma intreaba plina de speranta:
-E de la Mosul?
-Da, ii spun repede, e de la Mosul...de la Sfantul Nicolae.
Apoi dispare repede si o pierd din privire.
Imi amintesc doar bucuria din ochii ei si zambetul larg cu care m-a intrebat daca e de la Mosu`. Da , e de la Mosu`, care nu a uitat-o...
Le voi spune copiilor mei ca exista un Mos care aduce daruri, dar le voi explica cine este de fapt acest Mos atat de indragit de copii. Le voi spune despre Mos Nicolae - adevaratul Mos Craciun , care nu are nevoie de scrisori si nici de email pentru a sti ce-i trebuie unui copil.


Ramona

Comentarii

Ana a spus…
ce frumos,Ramona! Doamne ajuta!
Ramona a spus…
Da, frumosi sunt copii si nevinovati.
Bucuria fetitei a fost si bucuria mea, pe care Bunul Dumnezeu mi-a daruit-o la sfarsitul unei zile grele.
Doamne ajuta!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.