Treceți la conținutul principal

Ajutati-o, va rog, pe Denisa, sa aiba bucuria de a vorbi, de a auzi, de a vedea...


Denisa are 4 ani. Nu vede decât lumina puternică, nu aude, nu vorbeşte iar inimioara îi bate tare greu. Şi, pentru că nu era de ajuns, Denisa este părăsită de tată. Nici măcar nu a recunoscut-o, nu i-a dat un nume. Denisa s-a născut pe 27 noiembrie 2004 şi este din Oradea. Mama ei, Anita, are doar 24 de ani. Denisa este îngrijită de mamă şi de bunică. Toate trei trăiesc din 614 lei/lună (450 lei -legea 448, 80 lei alocaţie pentru copil cu probleme şi 84 lei ajutor social). Când Anita a fost părăsită de tatăl copilului, s-a mutat cu mama ei într-o uscătorie.
Denisa s-a născut prematur, la 7 luni. Câteva bătăi neregulate ale inimioarei şi diagnosticul a fost crunt: canal atrioventricular deschis şi o gaură la nivelul cordului.
La 6 luni după naştere, Denisa a fost dusă la clinica din Târgu Mureş pentru tratament. Medicii au considerat că Denisa este prea slabă şi au trimis-o acasă, să mai ia în greutate. Când Denisa a împlinit 9 luni, medicii de la Târgu Mureş au constatat că nu doar inimioara era bolnavă. Denisa nu vedea şi nu auzea (apoi a crescut şi nu a putut vorbi). Medicii au considerat atunci că toate aceste probleme de sănătate ale copilului au survenit în urma unei rubeole pe care tânăra mămică ar fi avut-o în timpul sarcinii şi că Denisa nu are şanse să trăiască. Au spus că mai mult de 4-5 luni nu mai trăieşte şi că nu se va ridica niciodată în picioruşe. Aşa a ajuns Denisa la 4 ani…
Denisa este veselă, se joacă şi zâmbeşte. Denisa poate fi recuperată. O operaţie pe cord la o clinică din Italia, apoi montarea unui dispozitiv de auz personalizat şi o operaţie de cataractă în ţară. Toate astea costă 50.000 de euro. Apoi va învăţa şi să vorbească, cu terapie logopedică.
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
Teledon la Romtelecom în perioada 09.12 2008 - 31.03.2009:
0900 900 163 pentru 3 euro/apel
0900 900 160 pentru 10 euro/apel
Dacă nu aveţi telefon la Romtelecom şi doriţi să donaţi:
Banca Transilvania (Oradea)
RON: RO 82 BTRL 00501205 I 98626 XX
EURO: RO 57 BTRL 00504205 i 98626 xx
Conturile au fost deschise de Asociaţia Piticot - cu menţiunea pe OP: PENTRU DENISA PANTELIE
Pentru Denisa s-au strâns, până la data de 14.01.2009, 6.000 de euro.
Mai multe detalii gasiti aici: Steluţele de mare. Denisa Pantelie. Doamne, prea grea cruce i-ai dat…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.