sâmbătă, 28 februarie 2009

Mica balerina cu picioare de lut


Luana a venit pe lume în urmă cu 5 ani. Pentru părintii ei, a fost visul implinit. Un copil dorit, asteptat cu înfrigurare. Cate planuri nu aveau… “trebuia să fie frumoasa, să aibe ochii lui tati si nasul lui mami, să facă balet si multe, multe alte pretentii, ca de altfel orice părinte ce isi face planuri referitoare la viata puiului de om”, isi aminteste Oana, mama Luanei.
Fetita ei suferă însă de tetrapareză spastică. Luptă cu boala încă de la nastere si nu se poate bucura de copilarie. Controalele medicale, centrele de recuperare, terapiile au secat încet, încet resursele financiare ale parintilor. Iar rezultatele au fost infime.
Luana are însă acum o sansă. Medicii unei clinici din Ucraina îi oferă speranta la o viată normală. Luana a fost programată pe 25 martie 2009, pentru tratament, la clinica din Ucraina, „International Clinic Rehabilitation”. Are nevoie de 2.500 de euro (tratamentul este 1.986 euro pentru 2 săptămâni, restul sunt necesari pentru transport şi cazare). Luana are nevoie de cel puţin 10 cure de tratament la clinica din Ucraina, timp de doi ani.
“E cumplit pentru un parinte sa stie ca undeva exista tratamentul potrivit pentru a-i da copilului sansa de vindecare, dar sa nu si-l poata permite financiar”, spune mama fetitei.
Daca vreti si puteti sa o ajutati pe Luana sa mearga, puteti face o donatie, cat de mica, în contul deschis la Raiffeisen Bank, pe numele mamei Luanei, Oana Voicu:
Cont RON: RO 48 RZBR 0000 0600 1121 0013.
Orice sumă, oricât de mică, înseamnă un pas pentru Luana.
Pentru mai multe informatii, dar si daca vreti sa ajutati macar cu o vorba buna, Oana Voicu poate fi contactata la telefon 021/241.57.50 sau 0729.007.15.

Pentru Luana, “a merge” inseamna o minune

Niciun comentariu: