Treceți la conținutul principal

Mica balerina cu picioare de lut


Luana a venit pe lume în urmă cu 5 ani. Pentru părintii ei, a fost visul implinit. Un copil dorit, asteptat cu înfrigurare. Cate planuri nu aveau… “trebuia să fie frumoasa, să aibe ochii lui tati si nasul lui mami, să facă balet si multe, multe alte pretentii, ca de altfel orice părinte ce isi face planuri referitoare la viata puiului de om”, isi aminteste Oana, mama Luanei.
Fetita ei suferă însă de tetrapareză spastică. Luptă cu boala încă de la nastere si nu se poate bucura de copilarie. Controalele medicale, centrele de recuperare, terapiile au secat încet, încet resursele financiare ale parintilor. Iar rezultatele au fost infime.
Luana are însă acum o sansă. Medicii unei clinici din Ucraina îi oferă speranta la o viată normală. Luana a fost programată pe 25 martie 2009, pentru tratament, la clinica din Ucraina, „International Clinic Rehabilitation”. Are nevoie de 2.500 de euro (tratamentul este 1.986 euro pentru 2 săptămâni, restul sunt necesari pentru transport şi cazare). Luana are nevoie de cel puţin 10 cure de tratament la clinica din Ucraina, timp de doi ani.
“E cumplit pentru un parinte sa stie ca undeva exista tratamentul potrivit pentru a-i da copilului sansa de vindecare, dar sa nu si-l poata permite financiar”, spune mama fetitei.
Daca vreti si puteti sa o ajutati pe Luana sa mearga, puteti face o donatie, cat de mica, în contul deschis la Raiffeisen Bank, pe numele mamei Luanei, Oana Voicu:
Cont RON: RO 48 RZBR 0000 0600 1121 0013.
Orice sumă, oricât de mică, înseamnă un pas pentru Luana.
Pentru mai multe informatii, dar si daca vreti sa ajutati macar cu o vorba buna, Oana Voicu poate fi contactata la telefon 021/241.57.50 sau 0729.007.15.

Pentru Luana, “a merge” inseamna o minune

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.