Treceți la conținutul principal

Când vine binecuvântarea lui Dumnezeu?

Binecuvântarea lui Dumnezeu vine atunci când dam milostenie.
Bătrânul Sava de la Manastirea Filoteu mi-a povestit ca în timpul marii foamete din 1917 părinţii de la Manastirea Iviru, văzând ca se golesc magaziile manastirii au împuţinat primirea de străini.
Ba chiar un proestos mai zgârcit insista sa o taie de tot. Ca urmare si Hristos a oprit orice binecuvântare pentru manastire. Atunci părinţii au început sa flămânzească si sa se plângă lui Hristos si Maicii Domnului ca nu se îngrijesc de manastirea lor. Din păcate nu-si înţeleseseră greşeala.
Intr-o zi s-a arătat Hristos portarului manastirii în chip de sărac si i-a cerut putina pâine. Atunci portarul i-a spus cu mâhnire:
- Nu avem, frate, de aceea am si tăiat primirea de străini. Dar aşteaptă puţin si-ti voi aduce bucăţica ce o am în chilie pentru mine.
Atunci a alergat la chilia sa si aducând pâinea ce o avea pentru sine, a dat-o Săracului. A văzut, însa, ca fata Aceluia strălucea. După ce Săracul a luat pâinea, l-a întrebat pe portar:
- Ştii de ce a venit aceasta nenorocire peste manastire? Deoarece aţi alungat de aici doua lucruri: pe “daţi” si pe “vi se va da”.
După aceste cuvinte S-a făcut nevăzut, răspândind o strălucire care l-a orbit pe portar. Atunci portarul s-a pierdut cu firea, dar după puţin timp si-a revenit si a alergat înfricoşat la proestoşii manastirii, cărora le-a povestit întâmplarea.
La început părinţii îşi chinuiau mintea sa-si amintească pe care oameni i-au alungat. După aceea însa si-au dat seama ca Săracul Acela fusese Hristos si au înţeles si cuvintele Sale din Evanghelie: “Daţi si vi se va da”.
Aceia s-au căit îndată pentru greşeala lor si, de îndată ce au început sa dea din puţinul lor la săraci, degrab au sosit si binecuvântările bogate ale lui Dumnezeu.

Mai multe gasiti aici: Pateric.Credo.ro Despre milostenie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.