Treceți la conținutul principal

Ostrovul (cu subtitrare în limba română)via Laurentiu Dumitru

Va recomand sa cititi cateva fragmente din volumul de mediatii "Caracotii", scrise chiar de actorul din rolul principal, Petr Mamonov (unul din liderii undergroundului perioadei sovietice târzii, care a devenit de mai mulţi ani un om credincios, practicant, iar de ceva vreme s-a decis să se lase şi de actorie). Fragmentele sunt traduse in limba română de Vladimir Bulat.

[edit] 9.19.2009
Pentru ca nu mai merge inregistarea, de altfel nu mai merge nimic din ce este de pe youtube si trilulilu sau videogoogle (embed)..., puteti vedea filmul urmand link-urile de mai jos:
Partea 1
Partea 2
Partea 3
Partea 4
Partea 5
Partea 6
Partea 7
Partea 8
Partea 9
Partea 10
Partea 11
Partea 12

Comentarii

Sorin Micutiu a spus…
Am preluat invitatia la film si pe blogul meu, sper sa nu te superi...in postul acesta binecuvantat un astfel de film ne da putere sa mergem mai departe. Fii binecuvantata si post usor!
Ramona a spus…
Ma bucur mult Sorin, ca ai preluat invitatia la film.
Stii cum se spune "o bucurie devine mai mare daca este impartasita":)
Filmul m-a impresionat si pe mine foarte mult. Desi l-am vazut de mai multe ori, de fiecare data descopeream ceva nou si imi dadea de gandit.
Intr-adevar, e un film datator de nadejde, de incredere in iubirea lui Dumnezeu; da puterea de a merge mai departe.

Bunul Dumnezeu sa te binecuvanteze!
vladimir b. a spus…
Multumesc, Ramona, ca ai facut trimitere la fragmentele din cartea lui Mamonov (un actor si un crestin, vai, atat de putin apreciat la noi!!!); ma voi stradui sa fac rost de cartea intreaga, spre a o oferi in totalitatea sa romanilor...

Domnul sa fie in mijlocul nostru!
Ramona a spus…
Cu drag, Vladimir.
Fragmentele traduse mi-au placut foarte mult. Abia astept sa citesc cartea!

Doamne ajuta!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.