Treceți la conținutul principal

Sa-l ajutam pe Stefanut


Mihaela si Nicolae Florescu si-au dorit mai mult decat orice pe lume un copil. In 2006 l-au gasit pe Stefanut. Avea 3 saptamani si fusese abandonat la nastere. Au reusit sa-l ia in plasament de urgenta si isi aduc aminte cu lacrimi in ochi de fericirea pe care puiul de om a adus-o in casa lor. A urmat un an de emotii, de alergat prin tribunale, de teama ca nu vor reusi. „Numai dragostea noastra pentru Stefanut si credinta in Dumnezeu ne-au ajutat sa mergem inainte si sa nu renuntam la lupta”, spune Nicolae.Pe 30 ianuarie 2007, Stefan Cristian a devenit copilul cu acte in regula al familiei Florescu. Bucuria a fost imensa, dar a durat doar 8 luni de zile.
„In luna septembrie 2007, la recomandarea medicului pediatru, am facut la Institutul National de Hematologie Transfuzionala niste analize amanuntite. Ingerasul nostru a fost diagnosticat cu beta Talasemie majora (Anemia Cooley). Am incremenit. A cazut cerul pe noi in acel moment si nu reuseam sa ne oprim din plans”, isi amintesc parintii.
Nu stiau nimic despre boala, despre sanse, despre cum sau daca se vindeca. Au intrat pe Internet si au cautat tot ce se putea. Informatiile gasite, in loc sa-i linisteasca, i-au ingrozit si mai mult. „Din tot ce am studiat reiesea un singur lucru: copiii care sufera de aceasta boala nu ajung la maturitate”, spune tatal.
Ceea ce-l macina pe Stefanut este o boala ereditara a sangelui. Organismul lui nu poate distribui oxigenul in toate celulele, ceea ce duce la anemie severa, la afectarea organelor si, in final, la deces. „Tratamentul” este reprezentat de transfuzii periodice de sange, dar lipsa incarcarii cu oxigen si supraincarcarea cu fier a sangelui transfuzionat duce, in timp, la afectarea inimii si ficatului.
Parintii au refuzat sa creada diagnosticul si au repetat analizele la mai multe centre medicale. Rezultatul insa a fost, de fiecare data, acelasi. Din septembrie 2007, Stefanut merge lunar la analize la Institutul Fundeni. La finele anului trecut, medicul lui curant le-a spus Mihaelei si lui Nicolae ca boala evolueaza rapid si negativ si le-a dat o singura alternativa - transplantul de celule stem hematopoietice.
Pentru a-l face, baietelul trebuie sa ajunga la o clinica din Italia, unde interventia costa peste 150.000 de euro. „Fara ajtorul oamenilor din jur ne este practic imposibil sa strangem aceasta suma enorma. De aceea apelam la bunavointa dvs. Va rugam sa-l ajutati pe Stefanut sa fie sanatos si sa se faca mare”, e strigatul de ajutor al familiei Florescu.
Daca il puteti ajuta pe Stefanut, faceti o donatie, cat de mica, intr-unul dintre conturile deschise la BRD sucursala Academiei pe numele tatalui, Nicolae Florescu:
Cont RON :RO64BRDE410SV25155484100
Cont EUR :RO86BRDE410SV25156014100
Cont USD :RO24BRDE410SV25156284100
Stefanut, care pe 30 martie 2009 va implini 3 anisori, are Teledon la Romtelecom:
0900 900 332 pentru 2 euro/apel
0900 900 335 pentru 5 euro/apel
0900 900 330 pentru 10 euro/apel
Cu 2, 5 sau 10 euro putem sa il salvam. Din cei 171.000 de euro necesari transplantului, Stefanut are 30.000 RON si 1.500 de euro.
Vesti bune
Am aflat cu bucurie ca banii pentru Stefanut s-au strans si acum sunt mari sanse de vindecare.
Împreună am reusit!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.