vineri, 3 aprilie 2009

O sansa la viata pentru Iulian


Iulian are 8 ani acum. La naştere i-a fost descoperită o malformaţie gravă la ficat (atrezie de cai biliare). Şi tot atunci, un medic îi spunea mamei lui Iulian: „Luaţi-l să moară acasă. Nu se mai poate face nimic. Faceţi altul, că sunteţi tânără…“. Doar că Dumnezeu a vrut altceva. Au trecut 8 ani de atunci iar copilul trăieşte, chiar dacă este grav bolnav.
La 2 luni, medicii i-au făcut o operaţie complicata, prin metoda Kasai, dar starea lui a evoluat in rău. Acum, Iulian are ciroza hepatica secundara, iar singura lui şansa e un transplant de ficat.

Mariana Raducanu, mama lui Iulian, nici nu-si mai aminteşte numărul drumurilor pe care le-a făcut, in 8 ani, cu băiatul ei prin spitale. Medicii i-au spus mereu acelaşi lucru - e nevoie de „temporizare”. „Adică l-au pus pe lista de aşteptare pentru transplant, dar ziceau ca trebuie sa încerce sa tina cat mai mult boala sub control”, explica Mariana. Metodele folosite de doctori n-au dat rezultate, iar la începutul lui 2008, Iulian a început sa colecteze lichid in abdomen. „Ascita” - au numit medicii ceea ce se întâmpla si le-au „explicat” părinţilor ca „din momentul in care a apărut lichidul, copilul o mai duce cam un an“, isi aminteşte cu groaza mama. Vorbele celor care trebuia sa găsească o soluţie pentru băiatul lui, dar si starea lui, care se inrautatea cu fiecare zi, au determinat familia Raducanu sa caute singura soluţii. „In decursul acestor ani, in care am stat prin spitale cu Iulian am văzut multe cazuri similare cu al nostru, din care câteva operate in România. Ştim ca rata de supravieţuire post-transplant la noi e foarte mica. De aceea ne zbatem sa îl operam pe Iulian in străinătate”.

Şansa băieţelului a venit din Belgia. Medicii de la spitalul Saint Luc au primit de la părinţii lui Iulian documentele medicale si au acceptat sa-l primească pentru un transplant. Le-au propus câteva date pentru o prima evaluare, dar au cerut transferul contravalorii operaţiei înainte de internare. „Suma este uriaşa pentru noi. E vorba despre 85.000 de euro“, spune Mariana Raducanu. „Nu am reuşit sub nici o forma sa obţinem acordul echipei de la Fundeni pentru operaţia in străinătate, astfel incat Iulian sa beneficieze de finanţare din partea statului. Aşa ca suntem nevoiţi sa apelam la oamenii cu suflet”, mai spune mama.

Şi dacă Dumnezeu a vrut ca Iulian Robert Răducanu să trăiască, noi de ce nu l-am ajuta? Iulian are şanse. Un transplant de ficat. O intervenţie chirurgicală în Belgia. Tatăl lui Iulian este compatibil şi va fi donator. În România şansa i-a fost refuzată. Sau „temporizată”.
Daca puteţi şi doriţi să ajutaţi pe Iulian sa facă transplantul de ficat care i-ar salva viata, faceţi o donaţie, cat de mica, intr-unul dintre conturile deschise la BCR, Sucursala Giurgiu,

Cont USD - RO15 RNCB 0145 0997 8076 0003

Cont EURO - RO58 RNCB 0145 0997 8076 0005

Cont RON - RO31 RNCB 0145 0997 8076 0006

Cod SWIFT : RNCBROBUGR0
Titular: Răducanu Mariana, mama lui Iulian
Iulian are Teledon la Romtelecom, începând din data de 01.04.2009
0900 900 343 - pentru 3 euro/apel
0900 900 345 - pentru 5 euro/apel
0900 900 340 - pentru 10 euro/apel
(Numerele pot fi accesate doar din România şi numai de abonaţii Romtelecom conectaţi la centralele telefonice digitale cu SST).

Mai multe detalii gasiti aici:
Vesti bune
Am aflat cu bucurie ca banii pentru Iulian s-au strans si acum are mari sanse de vindecare.
Împreună am reusit!

Niciun comentariu: