Treceți la conținutul principal

Din librariile din Iasi:)

In Iasi am gasit o multime de carti bune in librarii si ma simteam ca un copil intr-o cofetarie:). Cum nu puteam sa nu cumpar cate o carte, am ajuns acasa cu... 14 carti. Ma gandeam chiar sa le pun la posta, dar nu a fost o problema pentru ca nu au fost foarte grele. Doua dintre ele deja le-am citit si abia astept sa le citesc si pe celelalte. Una o voi relua, cu creionul si caietul de notite alaturi, ca e necesar ("Sufletul meu, temnita mea", Arhim. Simeon Kraiopoulos).
Daca ajungeti in Iasi, merita sa petreceti timpul si in librarii. Veti gasi carti foarte bune.

Comentarii

Fluturaş a spus…
Doar o carte am citit-o si eu: "Pacatele parintilor si bolile copiilor". Foarte interesanta.
trebuie sa-mi maresc biblioteca ...
Lectura placuta si folositoare!
Ramona a spus…
Multumesc, asemenea si tie, Cristina.Sa dea Domnul.
as recomanda aici un proiect initial si coordonat de laurentiu dumitru, schimbul de carte ortodoxa. mi se pare o idee excelenta, dorit a fi promovat in cat mai multe orase. la noi in mioveni deja am ajuns la a 3-a intalnire. e un proiect optimist si aducator de bucurie:
http://trandafirescu.wordpress.com/category/sdco/
sau:
http://laurentiudumitru.ro/blog/category/schimb-de-carte-ortodoxa/
pentru mai multe detalii mai puteti contacta.
Ramona a spus…
Da, Ionut, e grozav ce faceti acolo si ati facut. Si nu pare atat de greu...
Imi place mult proiectul asta.
Acum, ce pot sa spun!? Vointa este, dar trebuie un pic de mobilizare si... se poate.
Cu Domnul, totul e posibil.
cami a spus…
Nu prea stiu celelate carti. ,,Sufletul meu, teminta mea" mi-o doresc si eu dar aici nu am gasit-o. Te rog sa-mi spui parerea ta cand o citesti.
Multumesc mult!
Cami
Ramona a spus…
Cami, am raspuns aici: http://ramurainflorita.blogspot.com/2009/09/despre-cartea-sufletul-meu-temnita-mea.html

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.