Treceți la conținutul principal

Am intrat la liceu si mi-e frica

Am intrat la liceu si mi-e frica
Mi-e teama ca ma voi desparti de Dumnezeu.
In ultimul an El m-a apropiat de dragostea Sa. M-a schimbat si mi-a daruit o gramada de bucurii duhovnicesti de care nici nu stiam ca exista.( De exemplu sa simti dragoste in lacrimi.)
Apoi schimbandu-ma pe mine... El a schimbat si oamenii de langa mine. M-am atasat foarte mult de fosta mea colega. Puteam sa vorbesc cu ea pe teme religioase, la fel si cu alt coleg de-al meu. Dumnezeu ne-a facut prieteniile foarte frumoase, dar acum ca am intrat la liceu nu mai suntem asa apropiati. Desi suntem in aceeasi cladire, dar la clase diferite.

Ma simt singura. Clasa mea e plina de fete. M-am imprietenit cu unele, desi nu a trecut decat o saptamana. Am vorbit si cu cei mai mari si mi-e teama ca ei ma vor discrimina pentru principiile mele religioase (de fapt absolut normale).
Apoi mi-e teama ca liceul ma va schimba in rau... si ca eu nu o sa pot sa rezist ispitelor de acolo. Cum sa fac eu sa raman crestina, dar in acelasi timp ceilalti sa nu ma considere incuiata si retrasa? Cum sa ii conving ca ortodoxia e altfel decat cred ei?

Madalina
***

E firesc sa te temi, Madalina mea, caci slaba ne este firea. Dar e duhovnicesc sa nu te temi pentru ca tu stii cum este Dumnezeu, tu ai vazut cum lucreaza si nu te vei indura sa ramai fara El!
Tu sa continui sa te bucuri de El si sa te rogi in taina ta si sa nu lipsesti de la Sfanta Liturghie si sa-i binecuvantezi in gandul tau pe toi colegii si profesorii si sa te bucuri de adolescenta ta fara sa vorbesti despre credinta ta. Vor vorbi faptele tale, bucuria ta tacuta, rabdarea ta si binecuvantarea din taina care se va simti in jur!
Sa ne scrii des, sa ne scrii ori de cate ori ai probleme si sa nu te temi , de mana cu Domnul fiind!
Cu drag si rugaciune si binecuvantare,
Maica Siluana

Comentarii

Musli a spus…
Nu tu esti ceea care ar trebui s ate schimbi dupa oameni si dupa princiile lor, fiecare om e deosebit prin ceea ce face si ceea ce gandeste. Considera-te deosebita de altii si nu diferita si ca trebuie sa te schimbi. Fi unica!
Lifer a spus…
Pot sa va multumesc pe calea aceasta pentru ca eu eram cea care a scris si cea care se teme...Va multumesc mult pentru ajotor, imi faceti o mare bucurie, cei care ma inteleg si ma ajuta. II multumesc si maicii Siluana.
Doamne ajuta!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.