Treceți la conținutul principal

Rugaciunile la vremea mesei

În bucătărie, pe un perete sau pe frigider, oriunde, se pot fixa rugăciunile care se spun la masă şi se pot citi foarte uşor.
Le-am găsit mai demult pe net, le-am copiat în calculator şi mă gândeam că într-o zi le voi imprima şi le voi aşeza şi eu, dar iată că timpul a trecut şi tot nu m-am ocupat de asta. În schimb, spre bucuria mea, am primit în dar rugăciunile acestea gata înfoliate, numai potrivite pentru a le aşeza pe peretele din bucătărie.
Sărut-mâna, părinte, şi mulţumesc frumos.
(De altfel, toţi participanţii la tabăra creştină "Dragoste şi prietenie" din Tg. Lăpuş au primit aceste rugăciuni pregătite astfel, spre bucurie şi ajutor).

Comentarii

un anonim a spus…
A doua imagine este in format mic ... nu iese prea bine la listare ... Oare ati putea-o posta in format mai mare ? ca si prima ?
Ramona a spus…
Nu mai stiu daca am, o sa caut in seara asta.
Ramona a spus…
Nu mai am...
un anonim a spus…
nu-i nici o problema ... v-oi incerca sa oa maresc pe aceasta ... mutumesc ... spor in toate cele bune ...

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.