marți, 24 noiembrie 2009

Sunt o mamă binecuvântată cu trei copii minunaţi şi pentru asta îi mulţumesc lui Dumnezeu

Aşa spune Iuliana, mama lor.
Andrei, mijlociul, olimpic naţional la corn, este elev în clasa a VII-a, la Enescu, are 13 ani. Cântă şi la pian şi chitară. El nu prea vorbeşte. Este serios ca un om mare. Vrea un instrument nou, un corn performant şi cam atât. Restul vine de la sine. La şcoală are doar 9 şi 10.
Răzvan, cel mai mic, face vioara, a trecut în clasa a II-a, tot la Enescu, are 9 ani. El vorbeşte. Vrea o vioară nouă. Ce mai zice Răzvan… „Mami şi tati m-au învăţat de mic să nu fiu pretenţios, să mă mulţumesc cu ce am şi să merg drept înainte”.
Timotei este cel mai mare, pictează, este elev la Tonitza, are 14 ani. El se află la vârsta la care „se tace mult”. Timotei are grijă de Răzvan şi Andrei. În timpul liber învaţă să cânte la chitară.
Iuliana şi Gicuţă, mama şi tata. Familia Aiordăchioei. O familie formată din 5 persoane, care locuiesc într-o garsonieră din cartierul Vitan. Doar o cameră. Fiecare copil are colţul lui de cameră. Părinţii au desfiinţat debaraua şi şi-au făcut acolo colţul lor. Mama, profesor psihopedagog la o şcoală specială de copii hipoacuzici. Tatăl, şomer după 30 de ani de muncă. Venitul lunar al celor cinci nu trece de 1.550 RON, adică salariul mamei şi alocaţiile copiilor. Iar luna viitoare, de Crăciun, va ajunge la 1.300 RON, pentru că da, este criză şi se intră în concediu fără plată.
Trebuie să reducem din salariile profesorilor şi din mâncarea copiilor români ca să ne ajungă milioanele de euro la alegeri.
Anul trecut, de Crăciun, Răzvan a fost pe post de Moş Crăciun. A plecat la colindat, a cântat la vioară. A strâns 25 de lei. I-a pus sub brad, în 3 „grămăjoare” egale, pentru fraţii lui şi pentru el.
Cu instrumentele s-a rezolvat. Copiii au fost aleşi la emisiunea Dansez pentru tine şi în curând vor primi bănuţii promişi.

Dacă puteţi şi vreţi să îi ajutaţi pe copii:
BRD – Sucursala Decebal
Bucureşti, sector 3, Bdul Unirii nr. 64, bloc K4, parter – scările 3 şi 4
RON: RO 85 BRDE 441 SV 7164 9904 410
EURO: RO 41 BRDE 441 SV 7164 9814 410
Cod SWIFT: BRDEROBU
Titular: Aiordăchioei Iuliana

Continuarea: Blogul Isabellei aici (veti gasi si fotografii foarte frumoase).

Niciun comentariu: