Treceți la conținutul principal

Sunt o mamă binecuvântată cu trei copii minunaţi şi pentru asta îi mulţumesc lui Dumnezeu

Aşa spune Iuliana, mama lor.
Andrei, mijlociul, olimpic naţional la corn, este elev în clasa a VII-a, la Enescu, are 13 ani. Cântă şi la pian şi chitară. El nu prea vorbeşte. Este serios ca un om mare. Vrea un instrument nou, un corn performant şi cam atât. Restul vine de la sine. La şcoală are doar 9 şi 10.
Răzvan, cel mai mic, face vioara, a trecut în clasa a II-a, tot la Enescu, are 9 ani. El vorbeşte. Vrea o vioară nouă. Ce mai zice Răzvan… „Mami şi tati m-au învăţat de mic să nu fiu pretenţios, să mă mulţumesc cu ce am şi să merg drept înainte”.
Timotei este cel mai mare, pictează, este elev la Tonitza, are 14 ani. El se află la vârsta la care „se tace mult”. Timotei are grijă de Răzvan şi Andrei. În timpul liber învaţă să cânte la chitară.
Iuliana şi Gicuţă, mama şi tata. Familia Aiordăchioei. O familie formată din 5 persoane, care locuiesc într-o garsonieră din cartierul Vitan. Doar o cameră. Fiecare copil are colţul lui de cameră. Părinţii au desfiinţat debaraua şi şi-au făcut acolo colţul lor. Mama, profesor psihopedagog la o şcoală specială de copii hipoacuzici. Tatăl, şomer după 30 de ani de muncă. Venitul lunar al celor cinci nu trece de 1.550 RON, adică salariul mamei şi alocaţiile copiilor. Iar luna viitoare, de Crăciun, va ajunge la 1.300 RON, pentru că da, este criză şi se intră în concediu fără plată.
Trebuie să reducem din salariile profesorilor şi din mâncarea copiilor români ca să ne ajungă milioanele de euro la alegeri.
Anul trecut, de Crăciun, Răzvan a fost pe post de Moş Crăciun. A plecat la colindat, a cântat la vioară. A strâns 25 de lei. I-a pus sub brad, în 3 „grămăjoare” egale, pentru fraţii lui şi pentru el.
Cu instrumentele s-a rezolvat. Copiii au fost aleşi la emisiunea Dansez pentru tine şi în curând vor primi bănuţii promişi.

Dacă puteţi şi vreţi să îi ajutaţi pe copii:
BRD – Sucursala Decebal
Bucureşti, sector 3, Bdul Unirii nr. 64, bloc K4, parter – scările 3 şi 4
RON: RO 85 BRDE 441 SV 7164 9904 410
EURO: RO 41 BRDE 441 SV 7164 9814 410
Cod SWIFT: BRDEROBU
Titular: Aiordăchioei Iuliana

Continuarea: Blogul Isabellei aici (veti gasi si fotografii foarte frumoase).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.