Treceți la conținutul principal

Daruri pentru cei dragi (facute in casa)

Mai trec uneori prin raionul de jucarii de prin magazine sau librarii si observ cum jucariile pentru fetite devin tot mai "artificiale" in sensul ca sunt niste manechine sexy, iar mai nou au aparut doar capete de papusi, numai bune de pus in practica machiajul. Cum sa-i cumperi asa ceva unei fetite!? Ce o inveti, de fapt? Papusile, jucariile de plus sau din alt material sunt pentru copii mici prieteni cu care vorbesc, le spun gandurile si dorintele lor, le impartasesc bucurii sau tristeti. Pentru ei, acestea au suflet, sunt vii, le raspund. Ce fel de dialog o fi intre o papusa-manechin si o copila!?
Jucariile pentru baieti sunt tot mai agresive-pusti, pistoale si animale inarmate si roboti, in marea lor majoritate. Desigur, exista si exceptii. Am vazut si papusi confectionate din panza, cu rochite frumoase, cu palarii, cu parul din fire de diferite dimensiuni si culori adunat in codite. Iar jucarii de plus sunt destule- mai mici sau mai mari, gigantice, unele dintre ele... la preturi destul de mari.

Pentru cine are rabdare si vointa, va recomand sa confectionati chiar voi jucarii pentru cei dragi si sa le daruiti, sa le asezati sub brad :).
Cand mi-a arata Simona papusica facuta de ea, m-am bucurat mult sa vad o papusa frumoasa si delicata, (inocenta, cum spunea cineva:)
Mi-a placut si am incercat sa cos si eu o papusica. Au iesit doua. In timp ce le coseam, mi-am dat seama ca imi era dor de lucru de mana; m-am relaxat si m-am bucurat in acelasi timp. Am cusut un pic si la masina.
Pe acestea le voi darui si voi mai face si altele, in alt mod. Deja am terminat si alta jucarie, un animal dragut pe care, la randul lui, il voi darui.
De Craciun, nu cumpar daruri, le confectionez in casa :)
Puneti-va creativitatea la incercare, va iesi ceva minunat si copiii, prietenii, cei dragi ai vostri se vor bucura mult. Mai ales ca vor fi confectionate de mana voastra, cu drag, din inima :)

Alaturi, puteti aseza si o felicitare.


Ramona

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…