Treceți la conținutul principal

Florile dalbe

Noi umblam sa împlinim
Obiceiul din bătrâni
Obicei de colindat
Pe Iisus de cautat.
Da` Iisus nu Se arata
Numa-n inima curata.
Dupa cum Scriptura scrie
Iisus iara va sa vie
In pestera cea pustie.

Craciunul acesta a fost plin de bucurie.
Am colindat din seara de Craciun dupa vecernie, la Bisericuta de lemn, cu tinerii din ASCOR, acolo unde sunt multe dintre prietenele mele si fosti colegi de facultate. Am pregatit colinzile dinainte, din timpul postului cand ne intalneam sus in biserica si repetam colinzi sau invatam altele noi.
Micul concert de colinde a adus bucurie pe fetele oamenilor. I-am vazut, in timp ce colindam, cum colindau impreuna cu noi, tinerii, batranii si copiii care erau in biserica. Copiii erau in fata, zglobii, cu bujori in obrajori. In spatele lor erau cei mai in varsta. Unele femei aveau ochii inlacrimati... numai Dumnezeu stie ce amintiri rascoleau glasul colindelor in sufletele lor.
Am colindat cu drag...
Ma uitam la chipurile sfintilor din biserica si parca participau si ei la bucuria noastra.
De la biserica ne-am dus la episcopie, unde am fost primiti cu inima deschisa de ierarhii nostri. Colindul inchisorilor l-am cantat impreuna...
De la episcopie ne-am dus la parintii care ne asteptau si astfel am colindat si cativa dintre fostii mei profesori. Asta a fost o surpriza si pentru mine:)
Am calatorit aproape prin tot orasul (poate chiar am calatorit in forma de stea, cum spunea razand prietena mea din facultate:)
Colindele din batrani si colindele mai noi si-au gasit loc in casa si in inima fiecaruia. Eram si un grup impresionant de peste 20 de tineri, iar glasurile se armonizau frumos...
In fiecare casa intrau mai intai cei doi tinerii imbracati frumos in costum popular, cu icoana in brate, dupa care urmam noi, ceilalti (ne-am propus ca la anul sa avem si noi macar traistute maramuresene pe cand mergem la colindat:)
In prima zi de Craciun am colindat acasa, cu ai mei. In a doua si a treia zi de Craciun am colindat iar impreuna pe la casa fiecaruia dintre noi. Adormeam in gand cu "Florile dalbe" si visam clopoteii cu care ne acompaniam la unele colinde...

In a treia zi de Craciun IPS Justinian a slujit la biserica cu hramul "Nasterea Domnului" in biserica arhiplina de credinciosi. La sfarsit am colindat iar colindul preferat: "Ce vedere minunata!"

Un Craciun binecuvantat!
Slava Tie, Doamne.

Ramona

Comentarii

tainacasatoriei a spus…
Da Doamne si la anu'si mai multi, si la mai multi :)
Ramona a spus…
:)
Da, Doamne!
Natalia a spus…
Ce frumos! Neaparat sa va faceti rost de traistute, daca nu de mai mult! :)
Ramona a spus…
O sa incercam:)
Sper sa si reusim.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…