Treceți la conținutul principal

Florile dalbe

Noi umblam sa împlinim
Obiceiul din bătrâni
Obicei de colindat
Pe Iisus de cautat.
Da` Iisus nu Se arata
Numa-n inima curata.
Dupa cum Scriptura scrie
Iisus iara va sa vie
In pestera cea pustie.

Craciunul acesta a fost plin de bucurie.
Am colindat din seara de Craciun dupa vecernie, la Bisericuta de lemn, cu tinerii din ASCOR, acolo unde sunt multe dintre prietenele mele si fosti colegi de facultate. Am pregatit colinzile dinainte, din timpul postului cand ne intalneam sus in biserica si repetam colinzi sau invatam altele noi.
Micul concert de colinde a adus bucurie pe fetele oamenilor. I-am vazut, in timp ce colindam, cum colindau impreuna cu noi, tinerii, batranii si copiii care erau in biserica. Copiii erau in fata, zglobii, cu bujori in obrajori. In spatele lor erau cei mai in varsta. Unele femei aveau ochii inlacrimati... numai Dumnezeu stie ce amintiri rascoleau glasul colindelor in sufletele lor.
Am colindat cu drag...
Ma uitam la chipurile sfintilor din biserica si parca participau si ei la bucuria noastra.
De la biserica ne-am dus la episcopie, unde am fost primiti cu inima deschisa de ierarhii nostri. Colindul inchisorilor l-am cantat impreuna...
De la episcopie ne-am dus la parintii care ne asteptau si astfel am colindat si cativa dintre fostii mei profesori. Asta a fost o surpriza si pentru mine:)
Am calatorit aproape prin tot orasul (poate chiar am calatorit in forma de stea, cum spunea razand prietena mea din facultate:)
Colindele din batrani si colindele mai noi si-au gasit loc in casa si in inima fiecaruia. Eram si un grup impresionant de peste 20 de tineri, iar glasurile se armonizau frumos...
In fiecare casa intrau mai intai cei doi tinerii imbracati frumos in costum popular, cu icoana in brate, dupa care urmam noi, ceilalti (ne-am propus ca la anul sa avem si noi macar traistute maramuresene pe cand mergem la colindat:)
In prima zi de Craciun am colindat acasa, cu ai mei. In a doua si a treia zi de Craciun am colindat iar impreuna pe la casa fiecaruia dintre noi. Adormeam in gand cu "Florile dalbe" si visam clopoteii cu care ne acompaniam la unele colinde...

In a treia zi de Craciun IPS Justinian a slujit la biserica cu hramul "Nasterea Domnului" in biserica arhiplina de credinciosi. La sfarsit am colindat iar colindul preferat: "Ce vedere minunata!"

Un Craciun binecuvantat!
Slava Tie, Doamne.

Ramona

Comentarii

tainacasatoriei a spus…
Da Doamne si la anu'si mai multi, si la mai multi :)
Ramona a spus…
:)
Da, Doamne!
Natalia a spus…
Ce frumos! Neaparat sa va faceti rost de traistute, daca nu de mai mult! :)
Ramona a spus…
O sa incercam:)
Sper sa si reusim.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.