vineri, 1 ianuarie 2010

Doamne, da-mi minte sa fac voia Ta!

In catedrala incepuse de cateva minute slujba speciala de Anul Nou, cand am ajuns impreuna cu cateva prietene. Inca de la intrare am simtit mireasma de mir...
Lumea tot venea, venea, iar inauntru erau multi tineri, alaturi de familii cu copii. In biserica slujeau IPS Justinian si PS Justin alaturi de preotii din catedrala. Am recunoscut fragmente din psalmi.
Un cuvant mi-a ramas in suflet: "Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!"
In genunchi se rugau toti oamenii din biserica. Gresia se acoperise cu un strat de umezeala... Erau multi oameni, ca la o Sfanta Liturghie din zi de duminica.
La un moment dat s-a auzit doar glasul clopotelor de afara. Bateau de miezul noptii. Oamenii stateau adanciti in rugaciune. Anul Nou a venit lin, pe nesimtite, in taina.
S-au citit dezlegarile Sfantului Vasile cel Mare. Oamenii stateau tot in genunchi.

IPS Justinian ne-a indemnat sa tinem aproape Sfanta Scriptura, sa o citim mai des...ne-a spus ca vine un an greu in care trebuie sa ne rugam mai mult, sa ne rugam si pentru cei care nu se roaga, din felurite pricini, fie nu i-a invatat nimeni, fie sunt ispititi de duhuri, fie stau in pacate, nu stim, sa nu ii judecam, ca exista un singur Judecator al nostru, al tuturor, cine suntem noi sa judecam sufletul unui om, sa ne uitam la ale noastre, ca toti suntem pacatosi, dar sa ne rugam si pentru ceilalti. Sa-i pomenim la rugaciune...

Ma gandeam- cineva s-a rugat si pentru mine, oare bunica mea, care m-a invatat rugaciunea Tatal nostru, nu stiu, poate... dar stiu sigur ca acei calugari si maicile din manastiri care zi si noapte stau in fata lui Dumnezeu si duc greutatea unui neam, s-au rugat si pentru mine... si pentru toti cei care nu se roaga, din diferite pricini, noi nu stim, doar Domnul stie.

Apoi IPS ne-a binecuvantat.

Era trecut de ora 1.
Ne-am urat "La multi ani", ne-am sarutat si ne-am imbratisat cu drag si am pornit spre casa.

Ramona Pop

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa-ti fie anul la fel de frumos precum l-ai inceput. Doamne ajuta si la multi ani!

Ramona spunea...

Asemenea, Alina, sa dea Domnul.
Numai bine.