Treceți la conținutul principal

Doamne, da-mi minte sa fac voia Ta!

In catedrala incepuse de cateva minute slujba speciala de Anul Nou, cand am ajuns impreuna cu cateva prietene. Inca de la intrare am simtit mireasma de mir...
Lumea tot venea, venea, iar inauntru erau multi tineri, alaturi de familii cu copii. In biserica slujeau IPS Justinian si PS Justin alaturi de preotii din catedrala. Am recunoscut fragmente din psalmi.
Un cuvant mi-a ramas in suflet: "Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!"
In genunchi se rugau toti oamenii din biserica. Gresia se acoperise cu un strat de umezeala... Erau multi oameni, ca la o Sfanta Liturghie din zi de duminica.
La un moment dat s-a auzit doar glasul clopotelor de afara. Bateau de miezul noptii. Oamenii stateau adanciti in rugaciune. Anul Nou a venit lin, pe nesimtite, in taina.
S-au citit dezlegarile Sfantului Vasile cel Mare. Oamenii stateau tot in genunchi.

IPS Justinian ne-a indemnat sa tinem aproape Sfanta Scriptura, sa o citim mai des...ne-a spus ca vine un an greu in care trebuie sa ne rugam mai mult, sa ne rugam si pentru cei care nu se roaga, din felurite pricini, fie nu i-a invatat nimeni, fie sunt ispititi de duhuri, fie stau in pacate, nu stim, sa nu ii judecam, ca exista un singur Judecator al nostru, al tuturor, cine suntem noi sa judecam sufletul unui om, sa ne uitam la ale noastre, ca toti suntem pacatosi, dar sa ne rugam si pentru ceilalti. Sa-i pomenim la rugaciune...

Ma gandeam- cineva s-a rugat si pentru mine, oare bunica mea, care m-a invatat rugaciunea Tatal nostru, nu stiu, poate... dar stiu sigur ca acei calugari si maicile din manastiri care zi si noapte stau in fata lui Dumnezeu si duc greutatea unui neam, s-au rugat si pentru mine... si pentru toti cei care nu se roaga, din diferite pricini, noi nu stim, doar Domnul stie.

Apoi IPS ne-a binecuvantat.

Era trecut de ora 1.
Ne-am urat "La multi ani", ne-am sarutat si ne-am imbratisat cu drag si am pornit spre casa.

Ramona Pop

Comentarii

Alina a spus…
Sa-ti fie anul la fel de frumos precum l-ai inceput. Doamne ajuta si la multi ani!
Ramona a spus…
Asemenea, Alina, sa dea Domnul.
Numai bine.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.