Treceți la conținutul principal

Doamne, mulțumim pentru bunicii care ne aduc la Tine

Doamne, mulţumim pentru bunicii care ne aduc la Tine (r)

Când eram mică şi când trăia bunicul meu - Domnul să-l odihnească - mă lua mereu de o aripă şi mă ducea la plimbare prin oraş, prin parcuri, în mici expediţii uneori în afara oraşului. Nu luam nimic cu noi, doar o sticlă de apă sau un peticel mic de pătură (mic, mic, cât să încapă un copil) şi mergeam prin păduri şi poiene. Îmi spunea mereu ce pasăre se aude, ce floare e cea pe care o miros, mă ajuta să prind fluturi sau pur şi simplu nu-mi zicea nimic. Ne aşezam în iarbă sau în fân şi stăteam aşa să privim cerul sau să ascultăm păsările. Stătea mereu mai la distanţă de mine şi când mă întindeam şi eu în iarba înaltă mi se părea că nu mai există nimic în univers în afară de noi, cântecul de pasăre, vântul care făcea să foşnească iarba înaltă şi frunzele copacilor. Eu nu ştiam cine e Dumnezeu, dar în momentele alea, precis El era cu noi şi Îl simţeam. Bunicul meu a fost singurul om care mă lăuda, care se juca mereu cu mine şi chiar intra în jocul meu. Fie că mă jucam în pământ, afară, în parc, şi îi "serveam" pe un carton pământ şi frunze în chip de friptură şi salată pe care el se prefăcea că le mănâncă lăudându-mă pentru cât de bine am gătit, fie că îi turuiam vrute şi nevrute şi el se minuna zicând: "Măi, băiete, i-auzi!" şi îmi dădea apă la moară ca să-i rod în continuare urechile... Cu el mă duceam la Înviere, la împărtăşit şi el m-a învăţat Tatăl Nostru!

O nepoţică

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…