Treceți la conținutul principal

"Ortodoxia este descoperirea lui Dumnezeu, in Liturghie Se reveleaza cel mai frumos"

"Cand auzi vorbindu-se despre un om, sa nu-ti faci o parere pornind de la acele cuvinte spuse din gura altuia, pana ce nu vei cunoaste tu omul respectiv, pana ce nu il vei vedea si nu-l vei auzi tu insuti."
Este un sfat primit in urma cu cativa ani de la o prietena buna. Mi-a prins bine sfatul asta, pentru linistea mea sufleteasca, in relatiile cu oamenii.
Desi a fost si in alte orase din tara, doar la Pitesti am reusit sa il vad pe Klaus Kenneth. Mai jos e inregistrarea.


Luni, 24 mai, a. c., de Sărbătoarea Sfintei Treimi, Klaus Kenneth a fost prezent cu o conferinţă la Piteşti. Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, începând cu ora 17:00, în Sala Amfiteatru a Muzeului Judeţean.

Mi-am notam cateva randuri. Redau doar o parte din ele.
"Parintele Sofronie e dragoste intrupata".
"Dragostea lipseste multor oameni,...lipseste dragostea de aproapele."
"Ceea ce lipsea fecioarelor neintelepte era dragostea"..."sa ai o inima pentru ceilalti, pentru cei saraci, pentru cei bolnavi, pentru cei lipsiti, e mai important decat orice pe lumea asta. "
"Sa-i privim pe ceilalti mai presus decat pe noi, pe noi mai prejos decat ei".
"Cu totii vrem sa fim primii, sa facem...sa avem..."
"Cel mai de jos loc e luat deja, e luat de Hristos".
"Ecumenismul a reusit un singur lucru- sa dezbine si mai mult biserica."
"Diavolii nu pot sa coboare in smerenie."
"Suntem sclavii obisnuintelor".
"Nu stim sa iertam si totusi spunem ca suntem crestini!"
"Dragostea inseamna viata".
"Sa privesti mereu spre Hristos!"
"In inima ta sa cauti Adevarul".
"Ortodoxia este descoperirea lui Dumnezeu, in Liturghie Se reveleaza cel mai frumos."
A raspuns intrebarilor din sala, a amintit si de Luther si chiar mi-a placut ideea sa, aceea ca atunci cand s-a revoltat impotriva catolicismului si dorea altceva, cel mai bun lucru pe care ar fi trebuit sa-l faca, era sa vina la ortodoxie, acolo e Adevarul. Dar oamenii, atunci cand nu le place ceva, vor sa-si faca propria lor biserica si asa apar sectele.

A vorbit despre parintele Sofronie, despre parintele Rafail Noica si despre frumusetea ortodoxiei. Dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul ca am simtit dragoste in cuvintele sale. Traia ceea ce spunea, traia ceea ce marturisea, cu adevarat.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.