Treceți la conținutul principal

"Ortodoxia este descoperirea lui Dumnezeu, in Liturghie Se reveleaza cel mai frumos"

"Cand auzi vorbindu-se despre un om, sa nu-ti faci o parere pornind de la acele cuvinte spuse din gura altuia, pana ce nu vei cunoaste tu omul respectiv, pana ce nu il vei vedea si nu-l vei auzi tu insuti."
Este un sfat primit in urma cu cativa ani de la o prietena buna. Mi-a prins bine sfatul asta, pentru linistea mea sufleteasca, in relatiile cu oamenii.
Desi a fost si in alte orase din tara, doar la Pitesti am reusit sa il vad pe Klaus Kenneth. Mai jos e inregistrarea.


Luni, 24 mai, a. c., de Sărbătoarea Sfintei Treimi, Klaus Kenneth a fost prezent cu o conferinţă la Piteşti. Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, începând cu ora 17:00, în Sala Amfiteatru a Muzeului Judeţean.

Mi-am notam cateva randuri. Redau doar o parte din ele.
"Parintele Sofronie e dragoste intrupata".
"Dragostea lipseste multor oameni,...lipseste dragostea de aproapele."
"Ceea ce lipsea fecioarelor neintelepte era dragostea"..."sa ai o inima pentru ceilalti, pentru cei saraci, pentru cei bolnavi, pentru cei lipsiti, e mai important decat orice pe lumea asta. "
"Sa-i privim pe ceilalti mai presus decat pe noi, pe noi mai prejos decat ei".
"Cu totii vrem sa fim primii, sa facem...sa avem..."
"Cel mai de jos loc e luat deja, e luat de Hristos".
"Ecumenismul a reusit un singur lucru- sa dezbine si mai mult biserica."
"Diavolii nu pot sa coboare in smerenie."
"Suntem sclavii obisnuintelor".
"Nu stim sa iertam si totusi spunem ca suntem crestini!"
"Dragostea inseamna viata".
"Sa privesti mereu spre Hristos!"
"In inima ta sa cauti Adevarul".
"Ortodoxia este descoperirea lui Dumnezeu, in Liturghie Se reveleaza cel mai frumos."
A raspuns intrebarilor din sala, a amintit si de Luther si chiar mi-a placut ideea sa, aceea ca atunci cand s-a revoltat impotriva catolicismului si dorea altceva, cel mai bun lucru pe care ar fi trebuit sa-l faca, era sa vina la ortodoxie, acolo e Adevarul. Dar oamenii, atunci cand nu le place ceva, vor sa-si faca propria lor biserica si asa apar sectele.

A vorbit despre parintele Sofronie, despre parintele Rafail Noica si despre frumusetea ortodoxiei. Dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul ca am simtit dragoste in cuvintele sale. Traia ceea ce spunea, traia ceea ce marturisea, cu adevarat.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…