Treceți la conținutul principal

O promisiune

Am primis Ancutei, o prietena draga, ca voi scrie o povestioara adevărată pe care mi-a spus-o ea mai demult si acum o scriu. Doream sa v-o împărtășesc dar abia acum fac asta, ca zilele astea mi-am amitit-o. Cum? Uite asa:

In dimineața de marti m-am dus la biserica sa-i mai duc părintelui Vasile câteva numere din revista OrthoGraffiti. Părintele vorbea cu o femeie în vârstă care ținea o batista în mana și o ducea din când în când la ochi. Abia atunci mi-am dat seama ca părintele seamănă cu Ap. Pavel asa cum e reprezentat în icoane...
Bătrânica pleaca si părintele îmi face semn sa vin...S-a bucurat mult de reviste si mi-a spus ca si cei mari o citesc, nu numai tinerii.
Părintele are vocea blândă si multa răbdare...

Despre părintele Vasile mi-a vorbit mai demult Ancuta. Dar sa va spun povestioara.

O tânăra dorea sa se căsătorească si era foarte trista ca era singura. A mers la biserica si i-a spus la părintelui durerea ei. Părintele a ascultat-o cu răbdare, asa cum ii asculta pe toti cei care vin la dansul. I-a spus sa se roage Domnului si Maicii Sale, se va ruga si dansul, si va fi cum va rândui Cel de sus. I-a spus ca timp de 20 de zile sa citească Paraclisul Maicii Domnului pe urma sa vina iar. Fata s-a rugat cu nădejde, si după 20 de zile a venit din nou la părinte, dar era tot singura.
Cât timp a așteptat sa vorbească cu părintele, a vazut un tânăr care dorea si el sa intre la părinte. Părintele i-a zis fetei: "hai sa ne mai rugam si vino iar după 20 de zile." Astfel s-au făcut în total 40 de zile cu rugăciuni către Maica Domnului.
După cele 40 de zile a venit din nou tânăra la părinte, dar n-a venit singura, ci cu acel baiat pe care îl întâlnise înainte de a intra la părinte. Tanarul se rugase pentru acelasi lucru, adica dorea si el sa se căsătorească, si lui ii spusese părintele la fel, sa se roage si iar sa se roage... Dupa un timp tinerii s-au căsătorit.
Mare e puterea rugăciunii.

Ramona

Comentarii

Liliana a spus…
Minune...Slava Lui Dumnezeu pentru toate!
Andreea a spus…
Multumesc pentru poveste, draga mea ! Mi-a mangaiat inima :)
Ramona a spus…
Da, e o minune.
Va multumesc si eu:)
Slava Lui Dumnezeu pentru toate!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…