Treceți la conținutul principal

O promisiune

Am primis Ancutei, o prietena draga, ca voi scrie o povestioara adevărată pe care mi-a spus-o ea mai demult si acum o scriu. Doream sa v-o împărtășesc dar abia acum fac asta, ca zilele astea mi-am amitit-o. Cum? Uite asa:

In dimineața de marti m-am dus la biserica sa-i mai duc părintelui Vasile câteva numere din revista OrthoGraffiti. Părintele vorbea cu o femeie în vârstă care ținea o batista în mana și o ducea din când în când la ochi. Abia atunci mi-am dat seama ca părintele seamănă cu Ap. Pavel asa cum e reprezentat în icoane...
Bătrânica pleaca si părintele îmi face semn sa vin...S-a bucurat mult de reviste si mi-a spus ca si cei mari o citesc, nu numai tinerii.
Părintele are vocea blândă si multa răbdare...

Despre părintele Vasile mi-a vorbit mai demult Ancuta. Dar sa va spun povestioara.

O tânăra dorea sa se căsătorească si era foarte trista ca era singura. A mers la biserica si i-a spus la părintelui durerea ei. Părintele a ascultat-o cu răbdare, asa cum ii asculta pe toti cei care vin la dansul. I-a spus sa se roage Domnului si Maicii Sale, se va ruga si dansul, si va fi cum va rândui Cel de sus. I-a spus ca timp de 20 de zile sa citească Paraclisul Maicii Domnului pe urma sa vina iar. Fata s-a rugat cu nădejde, si după 20 de zile a venit din nou la părinte, dar era tot singura.
Cât timp a așteptat sa vorbească cu părintele, a vazut un tânăr care dorea si el sa intre la părinte. Părintele i-a zis fetei: "hai sa ne mai rugam si vino iar după 20 de zile." Astfel s-au făcut în total 40 de zile cu rugăciuni către Maica Domnului.
După cele 40 de zile a venit din nou tânăra la părinte, dar n-a venit singura, ci cu acel baiat pe care îl întâlnise înainte de a intra la părinte. Tanarul se rugase pentru acelasi lucru, adica dorea si el sa se căsătorească, si lui ii spusese părintele la fel, sa se roage si iar sa se roage... Dupa un timp tinerii s-au căsătorit.
Mare e puterea rugăciunii.

Ramona

Comentarii

Liliana a spus…
Minune...Slava Lui Dumnezeu pentru toate!
Andreea a spus…
Multumesc pentru poveste, draga mea ! Mi-a mangaiat inima :)
Ramona a spus…
Da, e o minune.
Va multumesc si eu:)
Slava Lui Dumnezeu pentru toate!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.