Treceți la conținutul principal

Recomandare film -Minunea/Chudo (Чудо)

Un film realizat dupa o intamplare adevarata petrecuta in Rusia.
At 31st Moscow International Film Festival Special jury award went to Alexander Proshkin for film “Miracle” – (Чудо).

Click pe linkul de mai jos pentru a downloada (sau click dreapta+save as):
http://dl.transfer.ro/Chudo.O.DVDRip.700Mb-transfer_RO-12jun-e2766b.avi (699,7 Mb)
subtitrarea:http://dl.transfer.ro/transfer_ro-12jun-aca8ec8494c5.zip

Despre minunea evocata în film puteți citi mai multe aici: Incremenirea Zoiei (o minune ce a zguduit lumea ortodoxa)
via Pridvorul lui Laurențiu Dumitru
*
Despre minunea aceasta puteți citi un articol și în numărul 16 al revistei "Familia Ortodoxa":
"Pe 31 decembrie 1955, în Rusia, la o petrecere de Revelion, Zoia – o tânără muncitoare a început sã danseze cu icoana Sfântului Nicolae, pentru cã Nikolai, iubitul ei, întârzia sã aparã. Câteva clipe mai târziu, s-a auzit deodată un zgomot înfricoşător şi a strălucit o lumină orbitoare ca de fulger, iar fata a devenit ca o stanã de piatrã. Medicii nu au putut face nimic, trupul ei era ca de piatră, iar acele seringilor nu intrau în piele şi se rupeau. “Zoia de piatră” cum a fost numitã a stat patru luni în acestã stare pânã când a apãrut Sfântul Nicolae care a readus-o la viaţã. Chiar dacã autoritãţile comuniste au încercat sã muşamalizeze cazul, minunea s-a rãspândit şi astfel mii de oameni s-au întors la Dumnezeu, s-au botezat şi au trăit creştineşte".
Merita citit întregul articol din revista.

[edit]
Despre film:
*
Aici gasiti si un interviu cu scenaristul filmului, Yuri Arabov
"Supravietuitorii minunii..."
*
Un articol al doamne Elena Dulgheru aparul in Ziarul Lumina:
"Chiar de-ar veni Mântuitorul la noi, noi tot n-o să credem: despre asta vorbeşte filmul "Minunea"" (Iuri Arabov, scenarist)
Minunea Sfântului Nicolae din Kuibîşev

Comentarii

Anonim a spus…
As dori sa vad acest film si sa-l pun pe site-ul arhiva-ortodoxa.info pentru a fi descarcat de cei intersati .
Link-ul din mesaj nu mai este actual.

Multumesc

admin [at] arhiva-ortodoxa.info
Ramona a spus…
http://dl.transfer.ro/Chudo.O.DVDRip.700Mb-transfer_RO-25jun-a4b3b0.avi
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-25jun-155f28c0d6fb7.zip (Subtitrarea)
vladimir b. a spus…
Domnul în mijlocul nostru! Şi scuze pentru răspunsul cu întârziere, dar chiar am fîcut "foraje" serioase, şi nu am găsit subtitrări la filmul Skoro vesna! (Degrabă vine primăvara! ce metaforă conţine filmul...) Aşa sunt ruşii ăştia -- imperialişti! Ei traduc şi subtitrează imediat orice film, din orice limbă, iar ei nu încearcă să dea posibilitatea altora să le vadă filmele...Mai mult noroc au acelea care ajung în festivaluri, şi se subtitrează de regulă în engleză! Dar cine acces la acelea? Există însă şansa de a intra în posesia unor DVD-uri originale care, sigur, au subtitrări în engleză sau franceză...Cu bine!
Mulţumesc că îmi vizitaţi blogul!
Vladimir
Ramona a spus…
Este și va fi!
Domnul sa va răsplătească osteneala.
Inca mai trag nădejde ca o vom afla cumva.
Va multumesc și eu pentru toate.
Doamne, ajuta!
Anonim a spus…
Doamne ajuta!. as dori si eu filmul:) nu mai este valabil link-ul. Ms
Ramona a spus…
Doamne, ajuta!
Momentan nu pot sa il copiez, dar va invit sa urmariti aici http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/06/06/filmul-rusesc-minunea-chudo-dupa-o-intamplare-adevarata-petrecuta-in-rusia/ , la comentarii, poate cineva a lasat un link de unde il puteti copia.
printzesik_vera a spus…
Iata, de aici se poate descarca daca dati click dreapta pe “cinepack” si apoi “save as…”(“salvare ca…”). Tot asa se procedeaza pentru subtitrare, se da click dreapta acolo unde scrie SubRip. Posterul, unde scrie JPEG.

http://www.archive.org/details/Chudo2009minuneatheMiracle

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.