Treceți la conținutul principal

Risc...

Risc...

Dacă râzi cu poftă,
riști să fii considerat copilăros sau limitat.
Dacă plângi,
riști să ți se spună plângăciosul.
Dacă întinzi cuiva o mână,
riști să fii atras în dificultăți.
Dacă îți arăți sentimentele,
riști să îți arăți adevărata față.
Dacă le comunici celorlalți gândurile și visele tale,
riști să fie puse sub semnul întrebării și să pălească.
Dacă iubești,
riști să nu fii iubit de aceeași persoană.
Dacă trăiești,
riști să mori.
Dacă speri,
riști să fii dezamăgit.
Dacă încerci ceva nou,
riști să nu-ți reușească.

Dar totuși trebuie să riști mereu, pentru că cel mai mare pericol este să nu încerci nimic.
Omul care nu riscă zilnic nu trăiește cu adevărat. Poate reușește să-și adoarmă pe moment grijile și suferințele dar, pe termen lung, îi rămâne închisă lumea în care poate simți, crește, iubi, învăța, trăi.
Pus în lanțuri de platoșa siguranței, omul este un sclav care a renunțat sigur la libertatea sa.
Doar un om care acceptă riscuri este un om liber. Doar dependentul care știe care dintre riscuri îi pot lua libertatea rămâne liber.

extras din Alcoolul și medicamentele – droguri?, Ralf Schneider, Ingrid Lux, Holger Lux

via Despre Taina Casatoriei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.